Počele prijave za turističke vaučere za odmor u Srbiji

Građani Srbije od 1. januara mogu da se prijave za vaučere za ovogodišnji odmor u Srbiji.
Počele prijave za turističke vaučere za odmor u Srbiji
Foto: 021.rs

Vaučere je država obezbedila radi podsticanja unapređenja turističkog prometa domaćih turista, za šta je iz budžeta izdvojeno 500 miliona dinara.

Predviđeno je da se 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara, može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022.

Vaučerom se mogu platiti isključivo usluge smeštaja, a ne ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge ili boravišna taksa.
 
Vaučere mogu dobiti penzioneri, studenti, nezaposleni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima ne većim od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
 
Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.
 
Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćnoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.
 
Kako je precizirano, prijava će se primati zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP "Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana. Smeštaj može da se rezerviše kod ugostitelja koji su se prijavili za učešće u projektu.
 
Celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodiće se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), zbog čega je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.
 
Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i biće dva puta sedmično ažurirana.
  • Ana

    02.01.2022 11:08
    Prošle godine poštar stavio obavještenja u komsijsko sanduce , komšije bile na godišnjem i ostala bez vaučara otišla u banju i kada se vratila komšije mi dale obavještenja za vaucar ali meni više to ništa nije značilo ,čemu vaucar. ne ostaviti u sanduce i ovako nemože drugi da koristi.
  • Vojvođan

    02.01.2022 09:51
    Selekcija ili segregacija
    Jedine pošte koje rade danas i sutra su u Beogradu, pa izvolite!
  • Dragan

    02.01.2022 09:09
    Ah
    Srbija se deli.Šta ćemo sa onima koji ne letuju uopšte,letuju u inostranstvu,letuju kod svojih ?Dali su to građani drugog reda iako plaćaju porez ?Dajte novac turističkim firmama pod uslovom da smanje cenu.Ovo je klasično pranje para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.