Preminuo glumac Vladan Živković

Glumac Vladan Živković preminuo je u 81. godini nakon duge i teške bolesti.
Živković je rođen 1941. godine u Beogradu.
 
Publici se predstavio ulogom Bubrega u kultnom filmu "Kad budem mrtav i beo", a po završetku studija dobio je stalni angažman u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, premda se nije dugo zadržao na "daskama koje život znače" zbog posvećenosti sedmoj umetnosti, gde je ostao upamćen kao jedan od najboljih epizodista.
U filmu Mike Antića "Doručak sa đavolom" (1971), ostvario je izvanrednu rolu mladog poručnika Milana.
 
Igrao je vozača hladnjače u "Specijalnom vaspitanju", gastarbajtera koji novajlijama drži "kurs" švedskog u "Čuvaru plaže u zimskom periodu", partizanskog borca u filmovima "Vrhovi Zelengore" i "Devojački most", konobara u "Dvoboju za južnu prugu", radnika u klanici u komediji "Tigar", komandanta brigade u "Sutjesci", policijskog inspektora u krimiću "Pozorišna veza"... 
Osamdesetih godina igrao je i u velikim TV koprodukcijama - najveće dve bile su serije "Musolini" (sa oskarovcem Džordžom Skotom u naslovnoj ulozi) i "Rat i sećanja" (sa Robertom Mičamom). 
 
Igrao je čuvara u filmu "Montevideo, bog te video", kao i kod Radoša Bajića u serijama "Šifra Despot" i "Psi laju, vetar nosi".
 
U filmskoj karijeri dugoj četiri decenije igrao je u više od 70 filmova. Kada se tome dodaju i brojne uloge u domaćim TV serijama i dramama, brojka stiže do 130 uloga. 
 
Vremenom, stekao je svojevrsni oreol "večitog" epizodiste i tako je ostalo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.