Zaharova: Odbrambena sposobnost Srbije već 200 godina zavisi od Rusije

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da odbrambena sposobnost Srbije umnogome zavisi od Rusije.

"Odbrambena sposobnost Srbije poslednjih verovatno 200 godina u mnogome zavisi od toga koliko brzo će Rusija reagovati na spoljašnje pretnje toj južnoslovenskoj državi", napisala je Zaharova na svom nalogu na Telegramu.

Ona je komentarišući izjavu admirala NATO Roberta Berka da Alijansa podržava reforme u Srbiji sa ciljem jačanja odbrambene sposobnosti zemlje, još navela da "čudnim sticajem okolnosti svi oni koji su napadali Srbiju sada ulaze u NATO".

"Ako Berk zna istoriju, onda svojom izjavom pozdravlja isporuke ruskog naoružanja (na primer protivtenkovske komplekse 'Kornet') i veoma se nada da će to ohladiti usijane glave Alijanse koje mute vodu na Balkanu", navela je Zaharova.

  • Dudule

    06.01.2022 13:18
    Ma ajde
    U aprilu 1999 godine Rusija obećala slanje u Jadran vojnog broda koji će kontrolisati vazdušni prostor i javljati našoj vojsci kada krenu avioni NATO-a iz vojne baze Aviano (Italija) koji su nas bombardovali..do danas taj brod još nije stigao..ide valjda na šapurike..vlažne..
  • Dragan

    05.01.2022 22:43
    Ah
    Celu novu godinu KGB ruska televizija na kablu Telekoma non stop kako ubiti čoveka.Non stop priča o konzervans ruskih tenkova (sa otpada),prikazivanje ličnog naoružanja puške,automati,mitraljezi.Uz to nije im KGB javio da je ovde druga vremenska zona.Koji bolesnik može non stop gledati tenkovski biatlon i upotrebu automata,pušaka.Ovde se opasno zakuvava.Radi se i o izdaji MO Srbije koja je ovo dozvolila jer vojna lica iz Srbije povremeno učestvuju.Optužena lica za prodaju oružja bivaju u emisijama to je TV Front (JNA je imala list Front).Pola ljudi ne zna pravilno srpski.
  • Miloš iz Zemuna

    05.01.2022 19:58
    jadno
    Srbi su nesposoban, nekulturan i nepismen narod a takođe i veoma religiozan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija