Da se struka pita: Vlada će pravdati nastavak projekta Rio Tinto ogromnom globom

Pokret "Da se struka pita" ocenio je da će Vlada Srbije ubuduće obrazlagati razloge za nastavak projekta kompanije Rio Tinto potencijalnim enormnim cehom i globom koju će građani morati da plate.
Da se struka pita: Vlada će pravdati nastavak projekta Rio Tinto ogromnom globom
Foto: 021.rs

"Zbog toga ih upozoravamo, čak i da je to tako, da smo spremni, zarad napuštanja projekta kojim orkestrira premijerka (Ana Brnabić), da se odreknemo svih sadašnjih i budućih finansijskih poklona Vlade Srbije", navedeno je u saopštenju pokreta.

Predsednik pokreta Da se struka pita Vladimir Kovačević izrazio je nadu da će zbog ovakvog ponašanja i kako je naveo, otklona od svog naroda kojeg bi trebalo da poštuje i zastupa, sadašnja vlada biti kažnjena na narednim izborima.

On je istakao da bi veliki rudarski projekti, koji je ova ili neka druga vlada zagovarala u ime naroda kojeg nije pitala, ubuduće morati da imaju referendumski pristup.
 
"Zemlja, voda i vazduh ne pripadaju čak ni nama, već našoj deci i budućim pokolenjema", rekao je on.
 
Naveo je i da su Srbi pokazali da su ekološki osvešćena nacija, kao što se, kako je dodao, priprema i prezentacija "drugih osvešćenja".
 
Podsetimo, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je da se sa projektom "Jadar" zastalo na zahtev građana i da ne postoje nikakve ugovorne obaveze prema Rio Tintu.
  • aga

    10.01.2022 09:05
    pametnjakovića
    nam nikada nije manjkalo , ali Nemačka , Portugal eksploatišu litijum , dobro oni nemaju struku kovačevića , ćutavog ...
    lepo referendum pa većina nek odluči , puno smo pustili agresivnoj manjini , umislili su da su bitni a ono sve lenština ,hejter , neznalica...
  • nesa

    09.01.2022 15:21
    lustracija
    1.Da se utvrdi odgovornost svih političara u vezi sa ovim projektom.
    2.Da se svi koji su eventualno odgovorni kazne višegodišnjim tamničenjem u podzemnim rudnicima.
    3.Da ta "struka" donese zakone po kojima bi se političarima uvela krivična odgovornost ,za ono što su uradili ili nisu uradili ,dok su bili na vlasti,a što je na štetu zajednice.
  • Aleksandar

    09.01.2022 14:34
    Seobe
    Izgrađeno je mnogo stanova širom Srbije.
    Sve je spremno za raseljavanje.
    Šta to radite, bre !
    Zar da našim tajkunima pokvarite posao ?
    Vi niste normalni !
    Sad će promena ustava SVE da reši !
    A vi ste krivi što se bunite. Poslaćemo sve batinaše srbije, hrvatske i kosova na vas !
    Biće PARADA kao u Americi !
    A sad batinaši : POSTUPITE PO NAHOĐENJU !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija