FOTO, VIDEO: Ovo su novi pozornici koji će patrolirati ulicama gradova u Srbiji

Skoro 230 pripadnika MUP-a koji su u Beogradu angažovani kao pozornici, a među kojima je 170 novih pozornika, predstavljeni su danas u Beogradu.
Novih 170 pozornika obučavano je u Sremskoj Kamenici i od 1. januara stupilo na dužnost.
Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio im se što je njihov izbor bio da rade kao policajci u zajednici, da budu sa onima kojima je pomoć potrebna svakog dana. 
"Vama se neće obraćati najjači, vama će se obraćati najslabiji, i neka vas baš to učini jakim. Vi ste tu za svakodnevnu muku, za ono zbog čega drugi često okrenu glavu. Vi ste tu da pomognete nekom starom, nekom mladom, vi ste tu da ohrabrite i da pomognete, da vratite poverenje običnog čoveka u državu, da kada vidi unuiformu policije, da se od nje ne sklanja već da joj se približava, jer je ponosan i siguran da onaj koji iza te uniforme diše jeste vredan svakog poštovanja i poverenja", rekao je, između ostalog, Vulin.
 
U Policijskoj upravi za grad Beograd poslove policajca u zajednici - pozornika do sada je obavljalo 58 policijskih službenika, a od 1. januara im se pridružilo još 170 mladih kolega koji su završili osnovnu policijsku obuku u Centru za obuku u Sremskoj Kamenici. 
 
 
Centar je, po prvi put, polaznike osposobljavao za rad na mestu pozornika pa su kandidati u toku obuke prošli specifične module u oblasti rada policije u zajednici, problemski orijentisanog rada i veština komunikacije i stekli potrebna znanja i veštine neophodne za obavljanje svog posla. 
 
 
Policajac Aleksandar Popović iz PS Vračar, koji već nekoliko godina radi kao pozornik, kaže da je suština njihovog posla da slušaju građane i u pravom smislu te reči budu njihov servis.
 
"Naš posao je da uočimo i identifikujemo problem u zajednici a zatim i da ga rešimo. To ne bismo mogli da nemamo podršku građana, da nam se oni ne obraćaju sa problemima koje imaju, da nemaju poverenja u nas. Policajci u uniformi koji su u pešačkim patrolama pružaju građanima osećaj sigurnosti i razvijaju dobar odnos, odnos poverenja, između građana i policije. Da bismo bili što efikasniji, bitno je da dobro poznajemo specifičnosti lokalne zajednice za koju je svaki pozornik zadužen i da na probleme reagujemo u njihovoj početnoj fazi kako bi sprečili veće posledice", rekao je pozornik Popović.
 
 
Policijske poslove "policajca u zajednici" u Srbiji je, do kraja prošle godine, obavljalo 390 policijskih službenika, a od 1. januara poslove policajca pozornika obavljaće još 400 policijskih službenika, koji će biti raspoređeni u svim većim gradovima u Srbiji.
  • Igor

    10.01.2022 20:28
    Ima li iko među tim...pozornicima danije imao vezu da bi tu dospeo...ili ono...deda pandur, tata...sin...država u malom...
  • Miloš iz Zemuna

    10.01.2022 16:49
    pomoć
    Ne verujem u boga ali ako ga ima: molim te, smiluj nam se.
  • Mile rent-a mozak

    10.01.2022 16:02
    Kakav divan govor je održao drug iz pokreta socijalista, došlo mi da se prijavim na kurs. Ali odustao sam posle komentara druga HTZ-jca, koji je svojim okom sokolovi primetio da jadni panduri, nemaju zimsku radnu kapu ZK1. A i cipele im nisu waterproof i nemaju grejače, kako bi se uštedelo na čarapama. Pitanje je kako se oni zapošljavaju u javnom sektoru, kada je to 10 godina zabranjeno. Šta nije sektor, nego šta je kuća svratište za decu ulice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.