Rajić: Utvrditi odgovornost onih koji su potpisivali ugovore s Rio Tintom

Predsednik Upravnog odbora RERI Jovan Rajić izjavio je, govoreći o Rio Tintu, da je "vrlo bitno utvrditi odgovornost onih koji su štetne ugovore potpisivali".
Rajić: Utvrditi odgovornost onih koji su potpisivali ugovore s Rio Tintom
Foto: 021.rs
"Ništa ova vlada nije uradila da spreči nastavak tog projekta", rekao je Rajić za N1.
 
Prema njegovim rečima, "situacija deluje dosta konfuzno i onima koji ovo prate iz prvog reda".
"Situacija jeste zbunjujuća, počev od tih cifara koje su sada u prvom redu, koje se vrte, gde je predsednik licitirao najviše – sa milijardu dolara", kaže.
 
Dodaje da je "opšti ton i opšte mišljenje da oni nisu ništa potpisali počev od 2012. godine".
"Da je za sve kriva prethodna vlast. Ja mislim da postoji kontinuitet u donošenju odluka, 2004. je godina koja se pominje kao ta kada je dato odobrenje za istraživanja. Ništa ova vlada nije uradila da spreči nastavak tog projekta", navodi Rajić za N1.
 
Problem je, dodaje, što ne znamo šta je potpisano.
 
On je apelovao i na vladu i na nadležne istitucije da objave sve dokumente.
 
Dodaje da je "vrlo bitno utvrditi odgovornost onih koji su štetne ugovore potpisivali i obaveze koje su se pokazale kao štetne prihvatali".
 
"To je ono što nama fali, mislim na nosioce vlasti počev od 2004. godine, ili kada je to krenulo. Mislim da se ovo izmestilo iz nekih pravnih tokova i poprimilo političku konotaciju, mislim da je ovo glavno pitanje sada za izbore. S te strane je nezahvalno komentarisati racionalno i strogo pravno situaciju, jer je ovo postala tema broj 1, ali na kraju dana sve će se morati rešavati kroz pravne procedure, kroz arbitraže", kaže Rajić.
  • Neli

    11.01.2022 08:42
    Kao rampa u Doljevcima
    Tako ni ovde kljucni potpisi nece biti otkriveni osim ako sam RioT ne otkrije.
    A vi sto kazete da ekolozi nisu obavesteni, istina je, nisu obavesteni s pinka ali jesu od Srpske Akademije Nauka
  • Ma

    11.01.2022 07:40
    Ma
    Ma nema nista od ovoga! Veliki novac su uzeli i zuti i sns sekta! Moramo sve menjati od pocetka ako zelimo zaista normalnu drzavu! Hvala!
  • Nikola

    11.01.2022 07:36
    Neće biti čistiji ako ih oteramo, da, biće kao što je i do sad bilo. Ali ako otvore rudnik, biće ekološka katastrofa velikih razmera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.