Ekološki aktivisti za danas najavili blokadu zgrade Vlade Srbije

Pokret Ekološki ustanak sa drugim organizacijama najavio je za danas blokadu zgrade Vlade Srbije tokom sednice koja je zakazana za 12 časova.
Ekološki aktivisti za danas najavili blokadu zgrade Vlade Srbije
Foto: 021.rs
U saopštenju Ekološkog ustanka navodi se da zahtevaju ukidanje uredbe Vlade Srbije o prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta "Jadar", kao i da svi potpisani dokumenti, sporazumi i eventualni ugovori sa kompanijom Rio tinto budu dati javnosti na uvid.
"Tražićemo da naši predstavnici prisustvuju sednici Vlade i zahtevati da se na dnevni red sednice uvrsti tačka kojom će se poništiti štetočinska Uredba vlade o projektu 'Jadar' čime je ovoj stranoj kompaniji omogućeno da vrši pritisak i otkupuje zemlju od meštana doline Jadra, ali daje i pravnu osnovu za izdavanje lokacijskih uslova za sam rudnik", piše u saopštenju.
Najavljeno je da će blokada zgrade Vlade Srbije trajati "sve dok uredba ne bude ukinuta" i dok na vebsajtu Vlade ne budu objavljena sva potpisana dokumenta sa Rio tintom.
 
"Ovo je poslednji u nizu pokušaja da vršimo pritisak na naše institucije, da konačno počnu da rade u interesu građana i interesu očuvanja naše zemlje i naših ljudi. Ukoliko se o naše zahteve ogluše, vlast će jedina biti odgovorna za sve što se u narednim danima blokada i protesta bude dešavalo", naglašeno je u saopštenju.
  • Klaker

    12.01.2022 21:19
    @Tian
    Druže ili drugarice ili šta si već, ja ne znam što se ti pališ i skačeš ko da si seo na ekser. Ja sam izneo mišljenje koje je razumno. Niko sretniji od mene da ekologija donese neku korist ovoj državi, ali pošto je u ovoj državi sve politika, teško da će biti nešto od toga. A što se ti izgleda pališ na baba Cecu, to je tvoja stvar idi pa se leči. Prijatno.
  • Tian

    12.01.2022 11:43
    @klaker
    Najlakse je sedeti i kuckati komentar... pogotovo neki tako bezvezan kao tvoj... Pises kako je sve bezveze i svi su bezveze a sam ne radi nista... Ti si taj koji je smesan a ne, kako ti kazes, jedna baba Svetlana Bojkovic.
  • akademik

    12.01.2022 10:12
    haha
    izbori če to rešiti ko rukom odnešeno ... dokle više da trpimo zulum šačice zgubidana ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija