Nova godina po Julijanskom kalendaru dočekana uz vatromet, koncerti otkazani

Vatrometom ispred Hrama Svetog Save i laserskim projekcijama sa Kule Beograd obeležen je početak Nove godine po Julijanskom kalendaru.
Nova godina po Julijanskom kalendaru dočekana uz vatromet, koncerti otkazani
Foto: FoNet
Zbog pogoršane epidemiološke situacije širom Srbije izostali su zakazani koncerti. U Novom Sadu je u ponoć bio manji vatromet.

U Beogradu je odložen nastup Željka Joksimovića na Sava promenadi, a organizovana slavlja izostala su i mnogim gradovima širom Srbije. 

Najavljeni koncert pevačice Anđeline Vujović u Parku Svetog Save u Nišu je otkazan odlukom Gradskog štaba, a leskovački Štab za vanredne situacije odlučio je da otkaže koncert Ace Pejovića, koji je trebalo da nastupi na Širokoj čaršiji.
 
Istu odluku doneo je i štab u u Prokuplju, otkazavši koncert Alena Islamovića na Trgu topličkih junaka, a dočeka se odrekla i opština Surdulica, koja će planiranih 1,1 milion dinara uložiti za nabavku neophodnog materijala za rad lekara i medicinskih sestara, kao i nabavku zaštitne opreme za vrtiće, osnovne i srednje škole u Surdulici.
 
Dom omladine Paraćin objavio je u sredu da otkazuje koncert predviđen na platou u centru grada, Čačani nisu imali priliku da 14. januar dočekaju na konceru Vesne Zmijanac, a proslave su otkazane i u Užicu i Somboru.
 
Pojedini restorani i hoteli su, kako je javila Radio-televizija Srbije, organizovali slavlja "uz obavezu poštovanja epidemioloških mera", ali mnogi su prelazak u novu godinu dočekali u krugu porodice.
 
Epidemiolozi ocenjuju da rekordan broj novozaraženih u Srbiji u poslednja tri dana nije samo posledica omikron soja koronavirusa, već i masovnih proslava Nove godine, a naročito u Beogradu gde su gradske vlasti saopštile da je na ulicama uz dva koncerta i vatromete bilo više od 100.000 ljudi, uključujući i goste iz inostranstva i zemalja bivše Jugoslavije.
  • Maca

    14.01.2022 10:28
    A u N Sadu?
    Da li su održani planirani koncerti napr Josipe Lisac u Sinagogi,?
  • Mila

    14.01.2022 10:28
    1 januar
    Postoji samo jedna Nova godina! Od tog datuma svi rachunamo svoje rodjendane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija