Srpski penzioneri iz Crne Gore traže da se i njima isplati 20.000 dinara

Srpski penzioneri koji žive u Crnoj Gori obratili su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru finansija Siniši Malom, kako bi i oni dobili po 20.000 dinara što je najavljeno za 10. februar.
Srpski penzioneri iz Crne Gore traže da se i njima isplati 20.000 dinara
Foto: Pixabay
Penzioneri traže od predsednika Vučića i ministra Malog da intervenišu da i oni dobiju pomoć države kao ostali penzioneri koji su pravo na penziju ostvarili na teritoriji Republike Srbije.
 
"Tri tranše pomoći, dve od trideset evra i jedna od dvadeset evra nisu nam isplaćene i zato Vas molimo da intervenišete da bi nam bila isplaćena pomoć od 20.000 dinara što je najavljeno za 10. februar", navodi se u pismu.

"Molimo Vas gospodo da nam pomognete i lično intervenišete da bismo i mi, koji sticajem okolnosti živimo u Crnoj Gori, a ceo radni vek smo proveli u Srbiji, dobijemo pomoć kao drugi ljudi koji penzije primaju iz Fonda PIO Srbije", naveli su penzioneri u otvorenom pismo predsedniku i ministru.

Oni podsećaju da su "decenijama poput svih ostalih zaposlenih građana Srbije radili i borili se za državu Srbiju, plaćali sve kao i drugi građani a sada kada im je najteže bivaju diskriminisani i ne dobijaju pomoć države kao građani Srbije".
 
"Kada je država 2014. godine sprovodila program finansijske konsolidacije odbijali su nam od penzija normalno kao i svim drugim penzionerima. Kada je bila hiperinflacija, kada je bio rat, kada su bile poplave i zemljotresi nisu pravljene razlike već smo svi tretirani jednako, a sada kada Fond PIO isplaćuje pomoć srpski penzioneri nastanjeni u Crnoj Gori su diskriminisani i nemaju isto pravo na pomoć kao ostali", navode u pismu.
 
"Zašto?", pitaju srpski penzioneri u Crnoj Gori i podsećaju da su od najave vlade da će biti isplaćivana pomoć za prevazilaženje krize nastale usled pandemije samo jednom dobili pomoć od pedeset evra.
 
Iz Vlade Srbije najavljeno je da će 10. februara penzionerima biti isplaćena pomoć u iznosu od 20.000 dinara.
  • Rade

    16.01.2022 08:56
    Nema nikakvog osnova da dobiju pomoc posto zive van granica zemlje zato sto ovo nije povisica neko novcana pomoc zbog ekonomskih posledica korone u nasoj ekonomiji Svako ko odluci da zivi van zemlje nemoze da ocekuje pomoc od drzave u kojoj ne zivi tako vam je svuda u svetu.
  • Rakun

    16.01.2022 01:46
    Neće moći ove noći
    Eno Vam ga Krivokapić.
  • Runjo

    15.01.2022 23:17
    A moga je vala preśednik isplatit po tija 20 iljada i penzionerima i ostalim Crnogorcima, da se vidi da smo braća i taman da nas malo pomože u ova kužna vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.