Protest u Kosovskoj Mitrovici zbog odluke Prištine da zabrani održavanje referenduma

Građani predvođeni Srpskom listom okupili se danas ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici u znak protesta zbog odluke Prištine da zabrani održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije.
U zgradi Tehničke škole do sada su se održavala sva prethodna glasanja.
 
Građani su nosili transparente "Da za budućnost, ne za sukobe", "Zašto smo mi Srbi građani drugog reda", "Glasam za mir, ne za teror", prenosi N1.
Predsednik Srpske liste Goran Rakić upitao je zašto međunarodna zajednica nije otvorila biračka mesta.
 
"Nažalost, biračka mesta nisu otvorena. To je nešto za nas neprihvatljivo, jer ne tražimo ništa više od onoga što imaju i Albanci i Bošnjaci - pravo na izjašnjavanje", rekao je Rakić.
On je dodao da još nisu čuli od međunarodne zajednice zašto nisu, kao i do sada, preuzeli birački materijal i omogućili Srbima da glasaju.
 
Ispred škole izveden je performans otvaranja biračke kutije.
 
Zamenik direktora Regionalne policije za sever Kosova Besim Hoti izjavio je da je protest, na kojem je učestvovalo oko stotinak osoba, završen bez incidenata.
 
Reporter RTS javio je da policija tokom noći i jutros pojačano kontroliše vozila koja iz Mitrovice i iz drugih mesta idu ka Prištini.
 
Priština nije dozvolila održavanje referenduma, odnosno prikupljanje listića na Kosovu, pa će Srbi, umesto na Kosovu i Metohiji, glasati u Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju. 
  • Građanin 8 reda

    16.01.2022 13:11
    Kao građanin 8. reda isceđen kao suva drenovina, samo sam hteo da pozdravim sapatnike građane 2. reda iz Severne Mitrovice, što su na ovom mrazu odradili glasački performans za referendum. Njihovo pitanje je verovatno glasilo :" Da li ste nakrali, makar, milion evra i da li je vaša politika KURSNA lista?"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.