Beograd glasao "Ne" na referendumu

Stanovnici Beograda u većini su glasali sa "Ne" na referendumu o izmenama Ustava u delu o pravosuđu.
U Beogradu je 45,4 odsto izašlih glasača zaokružilo "Da" prema 54,6 odsto koji su se opredelili za "Ne", naveo je večeras predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se iz štaba SNS.
To je potvrdio i pokret Ne davimo Beograd, koji navodi da su Beograđani danas na referendumu rekli "Ne" režimu Srpske napredne stranke i odbacili štetne promene Ustava. 
"Beograd je pokazao da ne pristaje na nove naprednjačke manipulacije i uništavanje demokratije u našem društvu. Uprkos tome što je referendum skandalozno organizovan, bez javne rasprave i po Zakonu o referendumu bez zakonske mogućnosti da opozicioni akteri organizuju kontrolore na izbornim mestima, rezultati pokazuju ogroman potencijal za promene na narednim izborima. Upravo zbog toga, pokret Ne davimo Beograd poziva građane da se prijave za kontrolore i da zajedno odbranimo svaki glas na narednim izborima", navodi NDB.
 
Dodaju da rezultati referenduma u Beogradu pokazuju veliko nezadovoljstvo naprednjačkom vlašću i veliku želju za promenama politike koja je dovela do uništavanja demokratije u našem društvu. 
 
"Rezultati referenduma pokazuju da je promena u Beogradu moguća, a ona bi mogla biti i prvi korak ka smeni vlasti i u celoj zemlji. Očekuje nas velika i dugotrajna borba, ali imamo razloga za optimizam", zaključuju u ovom pokretu.
  • @BGD 011

    17.01.2022 23:07
    Napišite još nekoliko puta reč "istina" ako su vas već naučili da tako svako pisanje to i postaje. Nisam ni ja pretpostavio da ćete se toliko razdražiti što sam vas spustio sa tog sedmog oblaka na kojem pobeđujete sa 100 kombi-stranaka koje se ni međusobno ne podnose i takođe se nadam da ovaj sudar sa pravim svetom neće ostaviti dodatne i trajnije posledice po vaše zdravlje.
    Lažete zato, i to bezočno, da je došlo do "tehničkog problema u redakciji". Moglo je doći do tehničkog problema kao i svugde ali nije se moglo promeniti vreme vašeg slanja komentara u 4 različita i to samo i jedino vama. Ne znam da li vi pokušavate da u takvu glupost i laž uverite mene ili samog sebe, a što se mene tiče samo vi nastavite taj ružičasti život na sedmom nebu.
  • Nemanja

    17.01.2022 21:08
    @@
    Vidim da se neki nalaze uvređeni zbog "podele i etiketiranja po političkom opredeljenju"...
    Imam prijatelja koji su hard kor nacionalisti i nikad nam to nije bila prepreka da se družimo godinama i decenijama, uz pokoju svađu kad dođe do politike (što se, naravno, ispere sledećim pivom). TO se zove "politički protivnik", i tako itekako se može komunicirati sa istim. Svaki član, simpatizer i glasač SNS se zove "narodni neprijatelj" i tako ga i tretiram. "NE" na referendumu je bilo njima, isto bih zaokružio i da je pitanje bilo "da li smatrate da je danas 16. Januar 2022?". Svi koji su izašli i glasali "NE" su glasali iz tog i takvog poriva. Pa, sad prebrojte koliko tačno ima ljudi koji vas smatraju neprijateljima i koji bi/će se tako odnositi prema vama kad dođe vreme. A, za to nisu krivi ti ljudi, nego vi koji ste to od njih napravili svojim ponašanjem i shvatenjm vlasti, od predsednika države do poslednjeg ćate.
    Čestitke Beograđanima sa Limana 3, kod nas je dvotrećinsko NE na svim izbornim mestima.
  • BGD 011

    17.01.2022 19:17
    Pozdrav.
    @BGD 011, bez naziva u odgovoru, imam empatiju prema vama, jer istina boli, kaze nas narod. Uvrede meni upucene, i to bas zestoko, govore da Vas je istina pogodila. Dakle, pravo u cilj! Izvinite na uznemirenosti Vase duse. Iskreno, da sam iole mogao pretpostaviti da ce Vas istina tako zestoko prodrmati ne bih Vam ni odgovarao. A sto se "trinaeste plate"tice, verova sam da Vam je jasno da nisam mogao cetiri puta isti tekst da posaljem, vec je doslo do ponavljanja usled tehnickog problema u redakciji. Jednostavno je to bilo iznenadjenje i za mene. Necu vise sa Vama polemisati jer postoji opasnost da Vam pritisak enormno poraste. Nadam se da cete mirno spavati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija