Sloga: Izostanak pomoći za nemedicinske radnike kolac u zdravstveni sistem

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozivaju Ministarstvo zdravlja i Vladu Republike Srbije da dodele jednokratnu pomoć i nemedicinskom osoblju.
Sloga: Izostanak pomoći za nemedicinske radnike kolac u zdravstveni sistem
Foto: 021.rs

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Sloga" zahtevaju da Vlada po hitnom postupku donese odluku kojom bi se pomoć od 10.000 dinara dodelila i nemedicinskom osoblju u sistemu socijalne zaštite.

"Činjenica je da su zdravstveni radnici podneli najveći teret u borbi protiv korona virusa i da bilo koja pomoć ne može nadoknaditi podnetu žrtvu, ali smatramo da i kolege koji nisu zdravstveni radnici značajno doprinose toj borbi", navodi se u saopštenju "Sloge".

Objašnjavaju da je odluka da pomoć bude isplaćena samo zdravstvenim radnicima, a ne higijeničarkama, servirkama, vozačima i drugima, dovela do nastavka podeljenosti između zaposlenih, jer se jedan broj "opravdano osetio manje vrednim".
 
"Nadamo se i iskreno verujemo da je prilikom odlučivanja o tome ko će dobiti pomoć u zdravstvenom sistemu došlo do nenamerne greške u proceni, te je neophodno da se u najkraćem mogućem roku ova nepravda ispravi i da svi zaposleni u sistemu socijalne zaštite linearno dobiju pomoć od 10.000,00 dinara. U slučaju da je ovo namerno urađeno i da je sračunato izuzet nemedicinski kadar iz pomoći, bojimo se da je država sebi zabola kolac u zdravstveni sistem", zaključuju.
 
Podsetimo, zdravstveni radnici dobili su po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, kao deo podrške za borbu protiv koronavirusa. Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.
  • Istina

    20.01.2022 15:25
    Sve sam ovo prošla , sada sam u penziji radila kao kuharica u bolnici , odavno je tako da se podelilo na medicinu i ne medicinu a to nije dobro jedni bez drugih nemogu to treba ispravit imam četvrti stepen škole isto kao sestra pedeset posto sam imala manje platu sada mi penzija nikakva nepravda je u zdravstvu velika zato podržavam ili svima dati ili ništa .
  • V

    20.01.2022 14:29
    Zamislite doktore same u bolnici?
    Mogli bi da sede i da se slikaju a ne da lece pacijente.
    Nije zdravstvo samo doktori!
  • YYY

    20.01.2022 14:21
    Predlog za sindikat"SLOGA"da proveri način i metodologiju isplate kovid dodataka zdravstvenim radnicima.Direktori su taj dodatak isplaćivali po svom nahođenju, ličnim i partijskim simpatizerima uz drastično kršenje ljudskih i logičnih principa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija