Epidemiolog: Odluka o vraćanju u klupe doneta na osnovu iskustva iz Vojvodine

Epidemiolog Instituta "Batut" Vladan Šaponjić izjavio je da je odluka o vraćanju u klupe doneta na osnovu iskustva iz Vojvodine.
Epidemiolog: Odluka o vraćanju u klupe doneta na osnovu iskustva iz Vojvodine
Foto: 021.rs

On je naveo da je odluka o tome da, uprkos velikom broju inficiranih korona virusom na dnevnom nivou, neće biti produžetka raspusta ili onlajn nastave, doneta na osnovu iskustva iz vojvođanskih škola, gde je nastava počela pre dve nedelje.

Šaponjić, koji je i član Tima za škole, je za RTS izjavio da "brojevi govore da nema razloga za produženje raspusta ili nastavu onlajn".
"Deca školskog uzrasta, od šest do 18 godina čine tri odsto od ukupnog broja obolelih. Mnogo manje od tog procenta su u ukupnom broju hospitalizovanih", rekao je Šaponjić.
 
Prema njegovim rečima, na osnovu podataka iz 95 odsto škola u Vojvodini, u školama je "prosečan broj inficiranih nastavnika 2,7 odsto od ukupnog broja zaposlenih, sa maksimalno ukupno 11 odsto inficiranih od ukupnog broja nastavnika u Baču".
 
Šaponjić je dodao da je preporuka školama da se održava neposredna nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda, i kombinovana za učenike od petog do osmog razreda, kao i za srednjoškolce, a da se na onlajn nastavu prelazi samo u školama u kojima nastavnike inficirane korona virusom nema ko da zameni.
  • Oki

    24.01.2022 14:39
    Skola
    Samo redovna nastava i zdravo.
  • ZoricaBgd

    21.01.2022 17:23
    Mnoga deca su se vec zarazila na raspustu,a mogu samo da zamislim koliko ce ih biti kad krenu u skolu i kad se vrate u kolektiv.Moj sin je sad imao na raspustu,srecom blazi oblik,ali sam mu jacala imunitet sa c vitaminom i best of bee sa homoljskim medom,propolisom i pergom.To mu je pomoglo da se lakse izbori sa virusom.
  • Nadja

    21.01.2022 15:53
    Odgovorni
    Dobro je, konačno neko imenom i prezimenom ko bi za sve ovo trebalo da odgovara, pre ili kasnije. Bruka i sramota! Ovo je svesno urušavanje i zdravstvenog sistema i prosvete, uključujući puštanje niz vodu i dece i profesora. Tzv. tim za škole izdajnik i urušitelj zdravlja cele nacije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.