BIRODI ukazuje na manjkavost metodologije REM-a

Biro za društvena istraživanja upozorio je danas da će metodologijom za praćenje medijske kampanje na predstojećim izborima koju je objavio REM, svi mediji biti ocenjeni kao neutralni u izveštavanju.
BIRODI ukazuje na manjkavost metodologije REM-a
Foto: 021.rs
BIRODI je ocenio da se metodologija odnosi samo na tonalitet izveštavanja novinara, dok će van posmatranja REM-a ostati delovi priloga u kojima javni funkcioneri i političari pričaju pozitivno ili neutralno o sebi ili drugima.
U saopštenju BIRODI navodi da je tonalitet izveštavanja novinara najčešće neutralan jer se njihova uloga, kako je organizacija ocenila, najčešće svodi na "držanje mikrofona".
"Jedinica monitoringa tonaliteta ne može da bude samo novinar, već svi akteri u prilogu za koji se meri vreme zastupljenosti", dodaje u saopštenju BIRODI.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija