Dačić: Raspisivanje parlamentarnih izbora 15. februara

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da će vanredni parlamentarni izbori i lokalni izbori u pojedinim mestima biti raspisani 15. februara.
Dačić: Raspisivanje parlamentarnih izbora 15. februara
Foto: 021.rs

Kako je naveo, predsednički izbori biće raspisani najverovatnije 2. marta.

Dačić je izjavio da lokalne i predsedničke izbore raspisuje on, kao predsednik Narodne skupštine, dok će vanredne parlamentarne izbore raspisati predsednik Republike, nakon obrazloženja Vlade Srbije da se oni raspišu.

- Cilj većine stranaka je da svi izbori budu održani istog dana, neki dogovor je da to bude 3. aprila - rekao je Dačić.
 
Kako je naveo, zakonski i ustavni rokovi za raspisivanje izbora su različiti.
 
- Kada je reč o lokalnim i parlamentarnim izborima oni se raspisuju 45 dana pre održavanja, što je oko 15. februara. Predsednički izbori se raspisuju 90 dana pre isteka mandata, predsedniku Vučiću mandat ističe krajem maja i raspisivanje će biti znači oko 2. marta - izjavio je Dačić.
  • 1312

    23.01.2022 15:37
    ako su izbori dobro organizovani, brojanje nije ni potrebno
  • Đorđe

    23.01.2022 12:56
    Moji saborci, ratni veterani iz ratova 90tih sigurno neće dati podrško političarima koji su u toj čorbi zadnjih 20tak godina. Dovoljno vremena je proteklo i do sad smo morali imati zaslužene privilegije i nacionalne penzije. Dosta je bilo...vi "drugovi" niste poštovali naše zrtve pa se sad obratite svojim starletama i pevaljkama...Naše vreme je došlo da opet stanemo u odbranu Srbije!
  • Ivan

    23.01.2022 12:12
    ???
    Nije da i dana više želim da ih gledam, ali koji je tačno razlog za vanredne parlamentarne izbore: a) izgubili ste većinu?; b) pala je vlada i ne možete da sastavite novu?; c) istekao vam je mandat?... nema ni jednog razloga osim onoga da je Vučić tako rekao - e, onda lepo priznajte da živimo u diktaturi i da od samovolje jednog čoveka sve zavisi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.