Kokanović iz Ne damo Jadar: Sutra s premijerkom o konkretnim pitanjima

Član udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović rekao je da će predstavnici tog udruženja sutra u Beogradu razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić o konkretnim pitanjima.
Kokanović je za agenciju Beta rekao da je premijerkin šef kabineta zakazao taj sastanak, a da udruženje čiji je član nije dobilo odgovore na niz pitanja u vezi "budućih koraka" vlasti, a nakon ukidanja Uredbe o prostornom planu za eksploataciju jadarita.
"Da li će (vlada Srbije) krenuti da poništava sve lokacijske dozvole i uslove, da li će povući punomoćja što su direktori (nadležnih preduzeća) dali Rio Tintu da izvodi radove sa saobraćajnicu, za gasovod, za elektro mrežu...", rekao je on.
Naveo je da "sve te stvari moraju da počnu da se rešavaju", te da se, kako je kazao, "mora stati sa otkupom zemlje (od strane kompanije Rio Tinto)".
 
"Dok to ne počnu da rade, mi im ne verujemo...i to su konkretna pitanja a naš cilj je da niko ne eksploatiše bor i litijum na području cele Srbije a ne samo Gornjih Nedeljica i Jadra", rekao je on.
 
Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o Prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade rude jadarit. Time su, prema rečima Brnabić, poništeni svi upravni akti vezani za kompaniju Rio Tinto i njenu ćerku firmu Rio Sava eksplorejšn.
 
"Poništena su sva rešenja, sve dozvole, a ugovore nikad nismo imali", kazala je premijerka na vanrednoj konferenciji za novinare.
  • Mile rent-a mozak

    24.01.2022 10:17
    Ako hoćete da pričate daću vam mog papagaja. Razume kako da razume, priča razgovetno, može dve prosto-proširene rečenice da sastavi. Jedino ne voli kamere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.