Mrdalj: Nadao sam se da će Jeremić i Đilas uspeti da odglume minimum jedinstva

Politikolog Mladen Mrdalj izajavio je da se nadao da će opozicija oko osovine Jeremić-Đilas uspeti da odglumi minimum jedinstva kako bi ohrabrila širu mobizaciju glasača.

"Međutim, izgleda da se u tim krugovima uzima zdravo za gotovo da će Vučić dominirati i nakon izbora, pa se nastavlja borba za liderstvo nad što širim krugom opozicionih glasača. U sklopu te borbe koristi se pozivanje na jedinstvo opozicije, ali pod uslovima koji pogoduju partiji koja upućuje poziv", rekao je Mrdalj za list Danas, komentarišući sutuaciju nakon što je Stranka slobode i pravde (SSP) istakla Zdravka Ponoša kao predsedničkog kandidata opozicije.

Kako je naveo, "tako Đilas poziva na ujedinjenje oko Ponoša, jer Jeremića stavlja u nezgodnu situaciju".
 
"Ako odbije, onda Jeremić rastura jedinstvo opozicije. Ako podrži, onda se ponižava, jer je Ponoš već javno obrazložio da je između njih došlo do sukoba oko Ponoševe kandidature", rekao je Mrdalj.
Kako je dodao, teško je poverovati da Đilas nije bio svestan šta radi.
 
"Sa druge strane, ne vidi se konkretan razlog zbog koga su Jeremić i Aleksić negativno reagovali na mogućnost da se uopšte razgovara o Ponoševoj kandidaturi, pa se nameće ideja da se radilo o čistoj sujeti. Osim ako Jeremić nije imao razloga od ranije da sumnja da Ponoš komunicira iza leđa sa Đilasom, što je samo teoretska mogućnost jer dokaza nema", rekao je Mrdalj.
 
Prema njegovim rečima, "zato Jeremić poziva na jedinstvo opozicije koje Đilas treba da dokaže poštovanjem konsenzusa kao metoda biranja kandidata za predsednika, a čiste namere dokazuje pozivanjem na 'objektivno' merenje popularnosti mogućih kandidata, što je samo po sebi nemoguća misija i dokaz vrhunskog nepoverenja između Đilasa i Jeremića".
  • sojer

    24.01.2022 14:41
    Očekivano
    -Jeremić ne trpi Ponoša jer je u svakom smislu jači od njega;
    -Đilas inženjerski računa :Vuk nameće Aleksića (nije čekao dogovor sa ostalima !?) a Miki je slabiji kandidat i od Ponoša i od Marinike a ako je već tako Vuče, razotkrij svoju sujetu do kraja - mi predlažemo Ponoša iz NS (ne Mariniku, koja je takođe jača od Aleksića) pa se pokaži, podrži ili ...
    -Kod Jeremića ipak ego pobeđuje i to je kraj nečega što nije ni postojalo (što bi rekao Ljuba Stojadinović).
    A za budućnost Srbije , ma ko je ... veća je (bitnija) njegova sujeta.Kad ga se setim samo kao predsedavajućeg u GSUN, a i pre toga kao Botinog ministra... njega mogu istrpeti samo ljudi bez sujete, koji misle na viši cilj.
    Da, da , a izgleda da je riđi kriv , on je je l te - istrčao ?
    Ponavljam, neposredno pre Đilasa, Jeremić je "procedio" Miki Aleksić.
  • OPAMETITE SE

    24.01.2022 12:06
    SAMO JEDINSTVO!
    Moje mišljenje je kao glasača,da cela opozicija (ali svi baš svi od vrha do poslednjeg clana u svakoj opozicionoj stranci) samo treba da zamisle da je 04. 04.i da je pobedio Vucic....da li ce zaliti sto se nisu ujedinili??????
    SVI !!!!!!
    Sem ,naravno,Boska Obradovica koji me podseca na Belog,odvlacenje glasova jer on u stvari lici na AV.Tezi istom kao i on,ne bi u Evropu,brani zlocince,ne priznaje genocid,hoce Kosovo nazad a ne sme na njega sto bi jednostavno znacilo ili borba do u nedogled ili opet RAT.
    A sve ostale dobrobiti svom narodu donece svaka druga stranka opozicije bez uvlacenja naroda u nove svadje i sukobe sto ovom narodu treba posle svega sto je proziveo.
  • Gradjanin

    24.01.2022 11:18
    Au
    Pa tu glumu smo vec videli 2000-te. Rezultat svi znamo. Oni postali prebogati a narod pre siromasan. Hvala ne bih tu kombinaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.