Šabić o deportaciji državljanina Bahreina: Vlast još jednom izblamirala Srbiju

Deportacija državljanina Bahreina, uprkos odluci Evropskog suda za ljudska prava, predstavlja "sraman potez vlasti" u Srbiji, ocenio je danas advokat Rodoljub Šabić.
Šabić o deportaciji državljanina Bahreina: Vlast još jednom izblamirala Srbiju
Foto: 021.rs
"Izručenjem čoveka koji je tražio azil, kršeći pritom naše zakone, Konvenciju o ljudskim pravima pa i odluku suda za ljudska prava naša vlast je povukla sraman potez. Još jednom je teško izblamirala Srbiju u medjunarodnim relacijama", napisao je Šabić na svom Tviter nalogu.
Državljanin Bahreina Ahmed Džafar Mohamed Ali osuđen pred tamošnjim sudom za "dela vezana sa terorizmom" izručen je iz Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Bahreina.
Evropski sud za ljudska prava je zatražio od Srbije da obustavi ekstradiciju do 25. februara kako bi mu dala vremena da ispita "moguće rizike od torture", naveo je bahreinski institut za prava i demokratiju.
 
Beogradski centar za ljudska prava saopštio je ranije da je državljanin Bahreina od novembra prošle godine bio u pritvoru u Srbiji, iako je pred nadležnim organima u postupku za izručenje izrazio nameru da traži azil u Srbiji, tvrdeći da mu u državi porekla preti opasnost od mučenja, političkog i verskog progona.
  • Limanac

    26.01.2022 10:48
    @ Stidimo se
    Da te samo podsetim ta EU je davala azil i čuvala svu ustašku emigracijui i svakog ko je potencijalno bio spreman da naudi bivšoj državi tj da gradi ovu novu NDH. Sačuvali su ih i pustili. Ajde budi pošten i reci kog srbina su sačuvali davši mu azil zbog političkog progona. Dokle više sa tim glupostima.
  • Limanac

    26.01.2022 09:24
    Kada je ta usrana EU isporučila nama nekog koga smo tražili??? Nikad. Ako oni ne uvažavaju naše odluke ja ne vidim nijedan razlog da mi uvažavamo njihove. Dosta je te snishodljivosti.
  • Kole

    26.01.2022 08:10
    Terorista?
    Dali je terorista ili trazilac azila? Imamo mi dosta naseg smeca koje cuvamo, nismo duzni da cuvamo i tudje, kako bi se predstavljali laznim humanim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.