Opozicija u 10 odsto programa RTS-a, vlast u 75 odsto

RTS je u prvih 15 dana januara imala samo četiri opozicione stranke u svom programu sa oko 10 odsto učešća u programu koji je analiziran, a svi organi vlasti bili su prisutni u 75,89 odsto programa.
Opozicija u 10 odsto programa RTS-a, vlast u 75 odsto
Foto: Pixabay
To je saopšteno danas na konferenciji za novinare Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje.
Kopredsedavajući tog tela za praćenje medija Rade Veljanovski rekao je da je na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) u istom periodu opozicija bila zastupljena sa 15 stranaka u 4,5 odsto programa.
Prilikom analize nisu uzete u obzir emisije "Politbiro - stranačka" i "Pravi ugao", a sa njihovim sadržajem opozicija je učestvovala u oko 10 odsto posmatranog programa, dok su predstavnici vlasti na svim nivoima bili zastupljeni u 70 odsto programa RTV.
 
"Kod televizije Pink možete da vidite da opozicije praktično nema", rekao je Veljanovski.
 
Dodao da su u oko 70 odsto programa na toj televizije bili prisutni predstavnici vlasti i naveo je da je slična situacija na televiziji Hepi.
 
Predstavnik službe analize Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Srđan Miljković rekao je da su na televiziji N1 vanparalemtarne stranke bile zastupljene sa 17,65 odsto, a a predstavnici vlasti sa 9,69 odsto.
 
U programu televiziji Nova S vanparlamentarne stranke bile su zastupljene u 17,59 odsto, a predstavnici vlasti sa 1,87 odsto, naveo je Miljković. Veljanovski je istakao da je "jedni politički akteri hoće da idu u jedne medije, a drugi politički akteri u druge medije" i da to dovodi do toga da "nedostaje polje društvene debate o važnim pitanjima".
 
Upitan da li to važi i za učestvovanje predstavnika opozicije na RTS, on je rekao da neki predstavnici političkih stranaka svoje odbijanje da učestvuju u nekoj emisiji RTS opravdavaju time što su oni spremni da dođe njihov "prvi čovek, a onda im se kao sagovornik iz vlasti najavljuje ko nije adekvatan sa stanovišta rejtinga koji ima u sopstvenoj stranci".
 
Govoreći o emisiji "Meta porodica" emitovanoj na TV Pink u kojoj su istraživački novinari direktno optuženi za ugrožavanje života predsednika Srbije Alaksandra Vučića i članova njegove porodice, Veljanovski je rekao da REM "ima informaciju" da je ta emisija prikazivana i na nekim lokalnim televizijama koje se u Beogradu ne mogu gledati, da REM "skuplja podatke o tome" i da će "pokrenuti proceduru".
  • Goran

    19.03.2022 21:37
    Vlast
    Neće narod da shvati da se svi grabe vlasti zbog svoje guzice,idu ljudi glasaju za ovoga za onoga...svi su oni isti zato i živimo ovako i nikada nam neće biti bolje u pitanju su nijanse a vreme ide prođe život...
  • Majka

    26.01.2022 23:27
    Istu tu opoziciju
    gledamo i sada ali u sns stranci.
    Nema tu ni levo ni desno nego pravo u q.
  • Gradjanin

    26.01.2022 22:11
    Pa
    Sadasnju opoziciju smo od 2000-2012 gledali 100% na TV-u. Malo li je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija