Vozač kamiona koji je usmrtio devojčicu pušten iz pritvora

Vozač kamiona M.M. (34) koji je u utorak u Beogradu udario desetogodišnju devojčicu van pešačkog prelaza, a koja je tom prilikom poginula, pušten je iz pritvora.
Vozač kamiona koji je usmrtio devojčicu pušten iz pritvora
Foto: 021.rs

On je saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako prenosi Nova.rs, on je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti.

"Istakao je činjenicu da je maloletna oštećena pretrčavala kolovoz u Ulici Dr Ivana Ribara, prilikom izlaska iz autobusa, što je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici", prenosi Nova.rs saopštenje tužilaštva.
 
Radi utvrđivanja svih činjenica u daljem toku postupka obaviće se saobraćajno-tehničko veštačenje, nakon izrade izveštaja o vanredno-tehničkom pregledu vozila.
 
"S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora, osumnjičenom je odlukom tužilaštva ukinuto zadržavanje", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Teme

udes
  • Kole

    27.01.2022 20:21
    RTV Pink objavio je snimak na kom se jasno vidi da vozač nije kriv. Čak se nije brzo ni kretao. Ne treba zanemariti ni to da je kamion bio pod teretom ali je i pored toga relativno brzo stao. Pri naglom kočenju u velikoj brzini kamion bi se zaneo ili čak i prevrnuo. Detetu laka zemlja a roditeljima saucesce.
  • Jovana

    27.01.2022 19:25
    Covek nije kriv
    Koliko god veliki gubitak bio,nije u svakom slučaju uvek vozač kriv. Njegova trajna trauma biće prizor koji nikada neće zaboraviti. Saucesce porodici i apel svima da budemo oprezniji. Sekund je dovoljan za ovakve nenadoknadive gubitke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.