Skupština 2. februara o izbornim zakonima

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je novu vanrednu sednicu na kojoj će biti izmenjen set izbornih zakona, kako je dogovoreno na međustranačkom dijalogu.
Skupština 2. februara o izbornim zakonima
Foto: 021.rs

Sednica počinje u sredu, 2. februara.

Iz Skupštine Srbije saopšteno je da će prva tačka dnevnog reda te sednice biti Predlog zakona o izboru predsednika Srbije, a potom i o izboru narodnih poslanika, o lokalnim izborima, o finansiranju političkih aktivnosti i o sprečavanju korupcije.
Poslanici će razmatrati i dopune Zakona o vanparničnom postupku, Zakon o socijalnom preduzetništvu i Zakon o platama državnih službenika.
 
Pred poslanicima će se naći potvrđivanje nekoliko novih zajmova, kao i nekoliko kadrovskih rešenja.
  • Dragan

    29.01.2022 05:43
    Ah
    Ne ustavni je da jedno partijska skupština donosi izborni zakon.Naravno oni broje,oni odbijaju prigovore opozicije.I gotovo sigurno sve i da dobije opozicija Beograd ili predsednika države će im ingerencije smanjiti.Pa Đilas je pobegao sa mesta gradonačelnika jer mu je smanjila ingerencije dok je Šapić dobijao novce.Budući predsednik iz opozicije će se po "DS ustavu" baviti samo protokolarnim poslovima jer ingerenciji mu po"DS ustavu" daje republička skupština.Setimo se opoziva predsednika SRJ Panića.Bez osvajanje skupštine sve je bezvredno.Uz to po "ustavu DS" AV ima pravo na5+5g vladanja jer se prethodni mandati brišu(slučaj Tadić i treći mandat).
  • Lacika

    28.01.2022 21:09
    Ovo nema ni u cirkusu
    SNS skupstina donosi izborni zakon "u cilju sprecavanja korupcije"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.