Na Voždovcu ponovljeno glasanje na referendumu

Na biračkom mestu broj 59 u MZ Kumodraž 2 na Voždovcu danas je ponovljeno glasanje na referendumu za promene Ustava u oblasti pravosuđa.
Na Voždovcu ponovljeno glasanje na referendumu
Foto: 021.rs
Glasovi su poništeni nakon što je bračni bar iz ove mesne zajednice 16. januara na glasanju uočio da su njihova imena već potpisana u birački spisak, nakon čega su podneli žalbu i RIK-u i Upravnom sudu.

Upravni sud uvažio je njihovu žalbu i glasanje je danas ponovljeno, a ištampano je 1.523 glasačka listića od kojih je osam rezervnih.

Nakon rezultata sa ovog biračkog mesta, Narodna skupština će brzo usvojiti izmene Ustava, koje su malo usporene ovim ponovnim glasanjem, rekao je za N1 Vladimir Tupanjac iz Crte.
 
"Ono što se može očekivati i pretpostaviti je da bi Republička izborerna komisija vrlo brzo mogla da sabere rezultate. Na osnovu pravilnika i rokovnika došli smo do zaključka da će ukupni rezultati referenduma morati da se objave najkasnije do ponedeljka 7.februara 2020. godine. Međutim ti rokovi mogu biti i kraći", rekao je Tupanjac za N1.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija