Nova istraga protiv Belivuka zbog još jednog ubistva

Nova istraga pokrenuta je protiv Veljka Belivuka, Marka Miljovića i još trojice osumnjičenih za ubistvo Gorana Mihajlovića 1. aprila 2019. godine.
Nova istraga protiv Belivuka zbog još jednog ubistva
Foto: 021.rs
Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je novu istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića zbog sumnje da su 1. aprila 2019. godine ubili Gorana Mihajlovića.
Naredba o sporovđenju istrage protiv njih doneta je 1. februara 2022. zbog krivičnog dela teško ubistvo, saopštilo je tužilaštvo. Belivuk i ostali već su otuženi za pet ubistava, a za šesto se vodi istraga. Svi su u pritvoru i čekaju početak suđenja.
Podsetimo, pre desetak dana, Sprecijalni sud produžio je pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 23-ojici optuženih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe. Pritvor im je produžen za još 60 dana, rekla je tada Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić. Rešenje o produženju pritvora doneto je 18. januara i na njega postoji pravo žalbe.
 
Pored ovih 25 optuženih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a trojica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, pa će najverovatnije dobiti status - svedoka okrivljenih. Optužnica protiv njih povrđena je 9. novembra, ali suđenje još uvek nije zakazano jer je ubrzo nakon toga predsednica sudskog veća kojoj je dodeljen predmet otišla na bolovanje.
 
Optužnicom se ova grupa tereti za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.
 
Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.
 
Dokazi skupljeni preko aplikacije Skaj
 
Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.
 
Pored Belivuka i Miljkovića ova optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.
 
Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.
 
Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu. Slađana Selukulić i Nikola Stefanović su u kućnom pritvoru.
 
Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru 2021. godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".
 
Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet... Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".
 
Nedavno je pokrenuta istraga i za ubistvo Nikole Mitića, koja se još uvek vodi protiv Senada Rešovića. On se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Mitića zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe.
 
Rešović je uhapšen sredinom oktobra, kao i Dejan Mihajlović koji se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno optužnicom protiv ove grupe.
 
Nedavno je pokrenuta još jedna istraga protiv Belivuka, Miljkovića i Ivanovskog kao i njihovih žena i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac koji potiče od kriminalnih aktivnosti ove grupe. Protiv Belivuka i Miljkovića istragu vodi i crnogorsko tužilaštvo zbog sumnje na dva ubistva i jednu otmicu.
  • Mile

    03.02.2022 05:58
    Njihovi
    Pa jel stvarno mislite da je drzava pravisuđe i policija neuka nego ne sme da radi svoj posao, uhaspse kurtu uzjase murta i tako u krug
  • Dragan

    03.02.2022 03:36
    Istorija
    Pročitati istoriju.Braon košuljaši paravojska nacista su bili zaduženi za paljenje,ubijanje,farbanje kuća Jevreja.General je bio Rem.Verni prijatelj firera.Kad je fireru zasmetalo popularnost Rema optužio ga je za protiv prirodni blud (orgije).Uhvaćen je i likvidiran po Adolfovom naređenju (moguće da je učestvovao u hapšenjima braon košuljaša).Šta bi sa onim čije ime niko ne sme da pomene,šta bi sa onim koga u gaćama hapsi deset maskiranih tkzv žandara ?
  • Dendi

    02.02.2022 21:48
    Prozirno
    Pred izbore pokušavaju da pokažu kako tužilaštvo i policija predano rade svoj posao. Već i vrapci znaju da nije tako. Istraga se razvlači kao žvaka i novi slučajevi se doziraju na kašičicu. Ko zna da li će Belivuk i kompanija uopšte biti osuđeni i na kakve kazne. Pozorište će raditi do izbora. Posle njih, videće se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.