Istraživanje: Ubedljiva prednost SNS, Savez oko SSP, NS i DS oko 13,5 odsto

Koalicija SNS i SPS osvojila bi na parlamentarnim izborima 55 odsto glasova, ali budući da idu odvojeno za njih bi glasalo između jedan i dva odsto više.
Istraživanje: Ubedljiva prednost SNS, Savez oko SSP, NS i DS oko 13,5 odsto
Foto: 021.rs
To je pokazalo istraživanje agencije "Sprint insight".
Savez oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke osvojio bi oko 13,5 odsto glasova, a za koaliciju Moramo glasalo bi oko 7,5 odsto birača, pokazalo je istraživanje koje prenosi list Nova.
Istraživanje je rađeno u nedelji nakon referenduma terenski, licem u lice, a margina greške se kreće u okviru plus-minus 2,85 odsto. Procenjeno je da će na birališta izaći oko 3,8 miliona birača, ako se uzme u obzir da je realan broj birača u Srbiji 5,2 miliona.
 
Kako je navedeno, Dveri i Zavetnici osvojili bi po pet odsto glasova.
 
Ostale stranke i koalicije, poput koalicije NADA, Suverenista-DJB i radikala, prema ovom istraživanju, bili bi ispod cenzusa, za te liste bi glasalo oko dva odsto birača.
 
U ove procene su uračunati i oni koji su se prvo izjasnili da bi glasali "za opoziciju, a ne znaju za koga". Tako se prilikom istraživanja opredelilo oko 10,4 odsto birača.
 
Njima je potom postavljeno pitanje za koga bi glasali kada bi glasanje u Srbiji bilo obavezno. Četvrtina tih glasova otišla bi na SSP, malo više od četvrtine ide na Zelenu koaliciju, a delovi idu na desne opozicione partije. Reč je o jednoj vrsti "mekih" birača.
 
Ovu agenciju predvode docenti na Fakultetu političkih nauka Dušan Vučićević i Nikola Jović.
  • pobogu

    08.02.2022 18:28
    "Koalicija SNS i SPS osvojila bi na parlamentarnim izborima 55 odsto glasova..."


    Bas ga preteraste, pa nema u Srbiji bas toliko skarta...
  • ZOZONE

    08.02.2022 16:12
    smisao
    Namesteno istrazivanje za nelegitimu poziciju i laznu opoziciju... Uzivajte narode...
  • izbori u koloniji

    08.02.2022 14:33
    Prvo kreće priča loši su uslovi ali ipak idemo na izbore verujemo da možemo. Zatim se osvoji od 1 do 10 odsto glasova i počinje kuknjava kako su opet pokradeni. Jedno veče se par stotina zaladjenih okupi ispred RIK-a gde se sat dva duva u pištaljke. Sutra se rezultat od 2-3% proglašava dobrom osnovom za dalji rad. Za n-ti poraz na izborima okrivljuje se medijski mrak, birači koji nisu izašli i to je to, evo Vučića još pet godina na vlasti. Gledali smo ovaj film već stotinu puta gledaćemo opet u aprilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija