Raspisani parlamentarni i lokalni izbori za 3. april

Predsednik parlamenta Ivica Dačić potpisao je odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština za 3. april. Predsednik Srbije raspisao je vanredne parlamentarne izbore.
Raspisani parlamentarni i lokalni izbori za 3. april
Foto: 021.rs

Ivica Dačić je raspisao izbore za odbornike skupština gradova Bora i Beograda i skupština opština Aranđelovac, Smederevska Palanka, Lučani, Medveđa, Knjaževac, Bajina Bašta, Doljevac, Kula, Kladovo, Majdanpek i Sečanj, prenosi RTS.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara Skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.

Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sednica Narodne skupštine koja je zasedala 136 dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je oko 18 časova parlamentarne izbore za isti datum, 3. april.

Očekuje se da će Dačić predsedničke izbore raspisati početkom marta, takođe za isti datum.

  • Birač

    16.02.2022 08:51
    Nadam se
    da će nam ovi izbori stvarno biti srećni, što je Vučić poželeo ("srećni vam izbori", al mislio je "srećni nam izbori"). Valjda smo se opametili i osvestili za ovih 10 godina i da ćemo stvarno izabrati sreću, a to sigurno nije Vučić i SNS
  • joki

    16.02.2022 08:14
    Pozdrav iz Luksemburga
    Minimalna plata u Luksemburgu je 2000EUR. Ne znam nikog ko ima toliko, svi imaju vise. Ja zaradjujem oko 5000eur a zena oko 3500eur.
    Pamet u glavu na izborima!
  • Posmatrač

    16.02.2022 07:46
    Bivši režim SNS bez potrebe pravi cirkus od raspisivanja izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.