RIK doneo pet odluka o predstojećim izborima

Republička izborna komisija donela je pet odluka po kojima će se postupati u procesu vanrednih parlamentarnih i redovnih izbora predsednika Republike, najavljenih za 3. april.
RIK doneo pet odluka o predstojećim izborima
Foto: 021.rs

Na sednici RIK-a u Beogradu usvojena je Odluka o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike Skupštine Srbije.

RIK je doneo Odluku o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje rada organa za sprovođenje izbora za narodne poslanike.

Donete su i odluke o utvrđivanju boje glasačkog listića i boje kontrolnog listića za proveru ispravnosti glasačke kutije na parlamentarnim i izborima za predsednika Srbije.
 
RIK je usvojio i Odluku o davanju saglasnosti za određivanje biračkih mesta sa više od 2.500 i manje od 100 birača na predstojećim izborima.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je ranije danas vanredne parlamentarne izbore za 3. april i raspustio Skupštinu Srbije.
 
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će početkom marta raspisati redovne predsedničke izbore.
  • Dragan

    16.02.2022 09:41
    Ah
    Utvrđivanje boje glasačkog listića,obrasci prijave itd.Hoćete reći da na prošlim izborima toga nije bilo ?Ah da malo dnevnica u RIK nije na odmet.Zar se ne može jednom za svagda utvrditi pravila ?Gde su 60.000 umrlih penzionera ?Nekoliko hiljada iz tkzv RS ?
  • Jeja

    15.02.2022 21:27
    Legitimnost
    Ako je skupština raspuštena, u kom svojstvu Dačić ima pravo raspisivanja predsedničkih izbora?
    Valjda je to trebao uraditi pre raspuštanja parlamenta!
    Stvarno u ovoj zemlji je sve naopačke postavljeno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija