Od ponedeljka svi đaci u klupama, "raspust dao sjajne efekte"

Od ponedeljka, 21. februara u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno - u klupama.
Od ponedeljka svi đaci u klupama, "raspust dao sjajne efekte"
Foto: 021.rs

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja", koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, u periodu od 9. do 17. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.200 (0.42 odsto) obolelih, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da je učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio 4.3 odsto.

Direktor Doma zdravlja "Savski venac" Zoran Bekić kaže za RTS da je vakcinacija u Srbiji i dalje usporena, da kovid brojevi jesu nešto manji, ali i dalje postoji veliki pritisak na primarnu zdravstvenu zaštitu. On navodi da je broj zaražene dece manji, te da je raspust dao sjajne efekte.
 
"Ako smo u januaru imali preko 350.000 inficiranih osoba, u februaru gotovo 200.000 - taj trend nekog pada od oko 20 odsto postoji u Domu zdravlja Savski venac", kaže dr Bekić.
 
U januaru smo imali između 520 i 650 pregleda, taj broj je sada 480, pada i broj prvih pregleda, sa januarskih 250 spustio se na 150 do 180, dodao je Bekić.
 
Prema njegovim rečima, broj pozitivnih pacijenata u odnosu na prve preglede, koji je u januaru bio i 70 odsto, sada je spušten na 40 odsto. Bekić kaže da se smanjuje broj inficirane dece.
više dana kada ne pošaljemo nijednog pacijenta u bolnicu. Zabrinjava broj umrlih osoba, to su pre svega starije osobe. U ambulantama najčešće viđamo mlado i radno sposobno stanovništvo, a obično nevakcinisane starije osobe imaju teže kliničke slike", istakao je Bekić.
  • Bojan

    18.02.2022 14:11
    @Marko

    Evo meni niko ne mora da pokloni obrazovanje, ali očekujem da ga je doktor medicine zaradio makar so nivoa oanovne škole, pa da zna da sastavi rečenicu.
  • Gojko

    18.02.2022 12:59
    Ja ne znam šta se svi žalite sobzirom da smo pobedili NATO, ovaj, koronu još za prethodne izbore?
  • Marko

    18.02.2022 12:06
    @Aleksa
    Kvalitetno obrazovanje se plaća, kao i sve kvalitetno, a Aleksa očekuje da mu kvalitet neko pokloni. E pa to ne biva. Spremite novac, Aleksa, i platite kvalitet za svoju dečicu. Škole trenutno služe za proveru znanja i ocenjivanje. Sasvim dovoljno za novac koji dobijaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.