Stamatović: Srbija da odmah pošalje humanitarnu pomoć Rusima u Lugansku i Donjecku

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas Vladu Srbije da odmah pošalje humanitarnu pomoć ruskom narodu u Lugansk i Donjeck.
On je u saopštenju istakao da kao što je Rusija slala pomoć srpskom narodu za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, tako i Srbija danas mora da pomogne ruskom narodu u te dve oblasti "koje se nalaze pod neprestanom vatrom ukrajinskih vojnih snaga potpomognutih NATO".
"Srbija i srpski narod, koji je i sam više puta u 20. veku bio žrtva genocida, ne smeju da ignorišu stradanja naše ruske braće u nekontrolisanim akcijama kijevskog režima u kojima se granatiraju vrtići, bolnice i civilne mete", rekao je Stamatović.
On je ukazao da Rusija podržava Srbiju u očuvanju teritorijalne celovitosti po pitanju Kosova i Metohije, kao i da je najsnažniji garant očuvanja Republike Srpske i da je sprečila da srpski narod, britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN bude proglašen genocidnim. 
  • Zare

    23.02.2022 19:31
    Ako bas zelis da pomognes separatistima, idi tamo. Pomoci ces i nama i njima.
  • Novosadjan

    23.02.2022 18:57
    Sad kad su naceti treba ih najuriti iz naftagasa
  • pajo patak

    23.02.2022 14:57
    ako zdrava цпбија
    priča ovako, šta tek kaže bolesna цпбија ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija