Erazmus: Studentima iz Ukrajine koji su se zatekli u Srbiji omogućiti nastavak školovanja

Erazmus studentska mreža uputila je apel Vladi Srbije, kao i svim visokoškolskim institucijama u Srbiji da se obezbedi nesmetan i besplatan nastavak školovanja svim studentima koji dolaze iz Ukrajine.
Erazmus: Studentima iz Ukrajine koji su se zatekli u Srbiji omogućiti nastavak školovanja
Foto: Pixabay
Pored toga, ova mreža apeluje i da se studentima iz Ukrajine koji su se zatekli u Srbiji na nekom od programa studentske mobilnosti, omogući nastavak školovanja u Srbiji, kao i da se omogući produžetak studentske vize ograničene trajanjem ovih programa.
"Erazmus studentska mreža veruje da se nalazimo u trenutku kada je solidarnost potrebna vise nego ikada i da moramo da pružimo podršku onima kojima je ona potrebna", navode u saopštenju.
Kao što je razvoj obrazovanja uslov za napredak svakog društva, tako je i za pojedinca od ključne važnosti da radi na nadgradnji svojih intelektualnih i akademskih kapaciteta, kontinuirano i neometano, dodaju u ovoj organizaciji.
  • Vladan

    05.03.2022 17:05
    @Nidza

    Pomešao si ih sa svojima izbosne?
  • Dule

    04.03.2022 15:22
    Studenti koji se prijavljuju na Erazmus su svakako agilniji i sposobniji od proseka na ukrajinskim fakultetima (sto ne znaci da medju ljudima koji su ostali tamo nema fantasticnih i mnogo boljih studenata, nisu slucajno WhatsApp i Gitlab ukrajinski proizvodi).
    Treba im omoguciti skolovanje ovde i omoguciti da zavole Srbiju, moze samo da nam koristi u buducnosti. Nemojmo se odricati pametne dece u ratnim okolnostima.
  • boki

    04.03.2022 15:07
    slava ukraini
    sva mesta za studente iz tzv. republike srpske i crne gore usmeriti na studente iz ukrajine (i rusije) koji su se ovde zatekli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.