VIDEO: Protest podrške Rusiji u Beogradu

U Beogradu, kod spomenika caru Nikolaju, održan je skup podrške Rusiji i u znak protesta zbog politike Srbije prema Ruskoj Federaciji.
To se, pre svega, odnosi na činjenicu da je naša zemlja podržala Rezoluciji UN kojom se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu i pruža podrška poštovanju teritorijalnom integritetu te zemlje.
Skup je organizovalo nekoliko desničarskih organizacija, a građanima se obratio jedan od organizatora, poznat kao vođa takozvanih "Narodnih patrola" Damnjan Knežević.
 
On je poslao poruku CNN-u, BBC-ju i RTS-u, "da je rusofobija u Srbiji statistička greška" i da je "svakom Srbinu Rus brat".
"Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992, a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu", rekao je Knežević i dodao da "nema tog Srbina koji će Rusiji i Belorusiji uvesti sankcije".
 
 
Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, građani su nosili ruske i srpske zastave i uzvikivali "Rusija, Rusija", "Srbi i Rusi braća zauvek", "Izdaja, izdaja"...
 
Građani su, uzvikujući parole Rusiji, krenuli u šetnju do ruske ambasade.
 
 
Za vreme protesta saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je obustavljen, a prilikom polaska u protestnu šetnju demonstranti su gazili zastave EU.
  • Tri Tacke

    06.03.2022 21:05
    Ako rat u Ukraini bude surov i grozan onda ostale zemlje neće ni pruźiti otpor. NATO priprema zasedu u Poljskoj, Rumunija rekla da nije u stanju da pruži vojni otpor bez značajnije NATO podrške, znači puštaju ih. Verovatno važi i za Bugarsku isto. To je to.
    Prema tome, ako Ukraina pukne eto Rusa u Beogradu za koju nedelju. Juče je bio prelomni danu Ukrajini, i... loše se prelomilo po Ukrainu.
    Sada treba donirati pare veštačoj inteligenciji i odlaziti na ovakve skupove...

    P. S.
    Za utehu, nekako svi vole pobednike... Eto, Hrvati već hvale Ruse...
  • Zare

    06.03.2022 19:55
    3500 Plemenitih Rusa je uhapseno zbog protesta kako kaze ruska vlast bezobrazno, vojne intervencije, negirajuci da je to RAT cim udjes vojnom silom u stranu teritoriju.
  • Nik

    06.03.2022 19:32
    Koliko zlih ljudi u ovoj našoj zemlji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.