Petorica vozača kamiona iz Srbije još uvek u Ukrajini, nemaju pasoše, dovoljno hrane ni vode

Ukupno pet vozača kamiona iz Srbije, četvorica na ukrajinsko-poljskom graničnom prelazu Jagodin i jedan u Semipolki nadomak Kijeva, već 10. dan čekaju da dobiju dozvolu za povratak u Srbiju.
Petorica vozača kamiona iz Srbije još uvek u Ukrajini, nemaju pasoše, dovoljno hrane ni vode
Foto: Pixabay

Kako za Tanjug navodi predsednik Udruženja Međunarodni transport Neđo Mandić, vozačima iz Srbije oduzeti su pasoši, nemaju dovoljno ni vode ni hrane, a zabranjeno im je da se kreću po kamionskom terminalu na prelazu Jagodin.

On je potvrdio da Srbija diplomatskim putem nastoji da pronađe rešenje sa vlastima Ukrajine s obzirom da je zabranjen saobraćaj kamiona koji idu u ili iz Rusije, što je slučaj sa srpskim kamionima.

Ambasador Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić potvrdio je da je uspostavljen zvaničan kontakt sa ukrajinskim vlastima i da je dobijena informacija da je na snazi zakon o ratnoj administraciji, po kojem carina više nije nadležna za slučaj naših vozača.
 
"Zbog toga čekaju instrukcije kako da postupe u ovoj situaciji", kaže ambasador Srbije Nebojša Košutić, preneo je RTS.
  • Dule Pecaros

    06.03.2022 15:32
    To je zapadna granica, zna se ko to jos uvek kontrolise. Pitajte ovih sedmoro sto su im dana dali podrsku u NS.
  • Naki Anu

    06.03.2022 15:10
    Avav
    Dovoljan je samo telefonski poziv avava i stvar rešena, brzinom munje
  • Transporter

    06.03.2022 14:53
    Sto se niko ne zapita sta su prevozili, kome i gde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.