Janković: Da razočaramo Sinišu Malog, blagodeti o kojima je pričao građani još nisu osetili

Stopa nejednakosti u Srbiji veća je od 33 odsto, dok je u Evropi 30,2 odsto, rekla je Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.
Janković: Da razočaramo Sinišu Malog, blagodeti o kojima je pričao građani još nisu osetili
Foto: Medija centar Beograd

"Žao mi je što ministar finansija Siniša Mali nije ovde sa nama na ovom panelu da ga malo razočaramo. Sve blagodeti o kojima je pričao građani Srbije još uvek nisu osetili", rekla je ona na panelu "Nejednakost i odgovor javnih politika" Kopaonik biznis foruma, prenosi N1.

Prema njenim rečima, Srbija je zemlja nejednakosti, prihodi države su povećani ali je nezaposlenost uzorkovana pandemijom ostala na istom nivou. 

"Oko 30 odsto građana Srbije je u riziku od siromaštva", rekla je Janković.
 
Da je Srbija postala bogata zemlja siromašnih građana, naveo je Mihail Arandarenko, profesor Ekonomskog fakultetu u Beogradu.
 
"Sve vreme postoji to targetiranje daj siromašnima, daj im onoliko koliko treba da prežive. Ne daj previše. Došli smo u situaciju da kada tražite socijalnu pomoć treba da tužite svoje roditelje ili decu. I čujemo uglavnom 'samo da uvedemo socijalne karte'" rekao je Arandarenko.
  • Новосађанин

    09.03.2022 12:26
    @Računovođa
    Заборавио си да кажеш колике су биле девизне и златне резерве 2012., а колико су 2022. године.
    Само за неупућене рећићи ћу да су девизне резерве данас на историјском максимуму 16,5 милијарди евра, а златне такође, јер су на 30,4 тона.

    Када се прича о дугу ово је екстремно битна ствар.
    Иначе, буџет државе до 2012. године био је у минусу, а сада је у дебелом плусу.
    Толико о "стручном" рачуноводству дотичног.
  • Mile rent-a mozak

    08.03.2022 10:11
    Običan narod oseća blagodeti vlasti već 32 godine. Ne postoji osoba na ovoj planeti, sa toliko orgazama dnevno u toliko dugom vremenskom periodu, kao Srbin. Sreća po nas je što vlast primenjuje samo dve tehnike: mentalni sex i kloačni sex. Ali stižu Izraelci savetnici biće i inovacija.
  • Računovođa

    07.03.2022 22:00
    @Caca i sl.
    Све те ствари су лако провериве. Исто као и да је српски БДП од 2000. до 2008 скочио са 6 на чак 52 милијарде. Дуг је 2012. био 16 милијарди. За поређење БДП 2021. године је 52 милијарди, а дуг 34,2 милијарди.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.