CRTA: U javnom interesu je velik odziv birača

Organizacija "CRTA" je danas pozvala građane da u što većem broju izađu na predstojeće izbore i da slobodno izraze svoju volju, glasajući po sopstvenoj savesti.
CRTA: U javnom interesu je velik odziv birača
Foto: 021.rs
CRTA je u saopštenju podsetila da je radi toga pokrenula kampanju "Zato, glasaj!".
 
Iz te organizacije su naveli da se tom kampanjom obraćaju prvenstveno potencijalnim apstinentima.
Naveli su da je među njim znatan broj onih koji bi u nedelju, 3. aprila, mogli ostati kod kuće zbog gubljenja poverenja u integritet izbornog procesa i vere u moć izbora da donesu promene u društvu. 
 
CRTA je navela da, uprkos činjenici da u Srbiji danas nema optimalnih uslova za slobodne i poštene izbore, istrajava na stavu da izbori daju građanima moć da utiču na budućnost zemlje.
"Zabrinjavajuća je činjenica da je u odnosu na 2008. na prošlim izborima glasalo milion građana manje", navodi se u saopštenju.
 
Ukazano je da bi "visoka izlaznost na izborima bila nagoveštaj mogućnosti oporavka demokratije i povratka političkog pluralizma u institucije i javni život". 
 
CRTA je navela da je cilj svih njenih aktivnosti, uključujući i aktuelnu kampanju, unapređenje kvaliteta izbora i motivisanje građana da aktivnije učestvuju u demokratskim procesima.
 
"Kao nezavisna organizacija, Crta je nepristrasna u odnosu na sve učesnike izborne trke i isključivo posvećena zaštiti prava birača, a time i javnog interesa", navodi se u saopštenju.  
 
Ta organizacija je navela i da je važno da građani na biralištima slobodno donose dobro informisane odluke i da njihovi glasovi budu pošteno prebrojani.
  • Nervozni glasač

    15.03.2022 14:25
    Да је "Црти" заиста стало до унапређења процеса избора, заговарали би електронско гласање чиме би крађа гласова била смањена а и дијаспора би могла да гласа.
  • Vasilije

    15.03.2022 12:37
    Vasilije
    Obzirom na uzasan zivot pod ovim sns rezimu,nebi me iznenadilo da izadje 80% glasaca! A sama atmosvera je takva ta se ceka mala iskra i dase sve upali!!!!
  • 3. April

    15.03.2022 08:41
    Atmosvera je odlicna, posle 10 godina ljudi su shvatili da ova nesposobna vlast nije uradila nista, nemojte se iznenaditi ako izadje 70% biraca kao 2000. protiv Milosevica. Imam cudan osecaj da ce ovaj pobeci iz zemlje jos 3. aprila pre prvih rezultata…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija