U poštama moguće automatsko popunjavanje uplatnica za plaćanje naknada MUP-a

U poštama širom Srbije građani više ne moraju sami da popunjavaju uplatnice za plaćanje taksi i naknada za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova.
U poštama moguće automatsko popunjavanje uplatnica za plaćanje naknada MUP-a
Foto: 021.rs
Umesto, toga, instrukcije za plaćanje automatski se generišu na šalteru prilikom uplate, kažu u Poštama Srbije.
Generisanje instrukcije za plaćanje je usluga koja podrazumeva kreiranje jedinstvene uplatnice za plaćanje taksi i naknada za usluge koje pruža MUP - naknade za izdavanje lične karte, pasoša, vozačke dozvole, prebivalištva i boravišta.
Usluga se pruža u svim poštama, što znači da će korisnici koji se za to opredele, na šalteru saopštiti samo svoje podatke za uplatu i vrstu naknade koju plaćaju, a sistem će automatski za njih generisati nalog za uplatu.
 
Građani koji to žele i dalje će moći samo da popunjavaju uplatnice. 
  • Bosko Nadoveza, from

    26.08.2022 18:36
    generisana uplatnica
    Da li generisana uplatnica (preko e Uprave) na ime vozačke dozvole zamenjuje sve tri dosadašnje uplatnice obzirom da su različiti subjekti koji primaju naknade i takse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija