Delegacija EU: Nema planova za uvođenje bilo kakvih sankcija Srbiji

Nema sankcija Evropske unije protiv Srbije i nema planova za uvođenje bilo kakvih sankcija Srbiji, poručuju danas iz Delegacije EU u Beogradu.
Delegacija EU: Nema planova za uvođenje bilo kakvih sankcija Srbiji
Foto: 021.rs
Kako je FoNetu rečeno u Delegaciji, "sankcije EU, povodom ruske invazije na Ukrajinu, usmerene su na dve zemlje koje su jasno odgovorne za to, Rusiju i Belorusiju, kao i na određeni broj pojedinaca i kompanija u ovim zemljama".
Prema objašnjenju Delegacije, "ove sankcije su usmerene na one koji su odgovorni za rat i za cilj imaju da osakate sposobnost predsednika Putina da finansira invaziju Ukrajine".
"Trenutno smo u kontaktu sa srpskim vlastima kako bismo razjasnili sve zabrinutosti koje bi mogle da se odnose na primenu restriktivnih mera", naglašavaju u Delegaciji EU.
 
Podsećaju da je EU jačala podršku u oblasti energetske bezbednosti, obezbeđivanjem sredstava za investicije u energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije, izgradnju i rehabilitaciju Transbalkanskog elektroenergetskog koridora, da bi se smanjila zavisnost od fosilnih goriva, pomogla bolja integracija energetske mreže i pristup energiji iz više izvora.
 
Kako ističu u Delegaciji, "početak radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska u januaru 2022. godine, za koji EU obezbeđuje bespovratna sredstva od skoro 50 miliona evra, važan je zajednički korak EU i Srbije ka obezbeđivanju i diversifikaciji snabdevanja Srbije gasom".
 
"U bliskom kontaktu sa Sekretarijatom Energetske zajednice, takođe pratimo i situaciju cena i dimenziju sigurnosti snabdevanja u regionu", dodaju u Delegaciji i zaključuju da EU radi sa svim partnerima na Zapadnom Balkanu na ublažavanju uticaja rata na njihove ekonomije i društva. 
  • Bacvanin

    21.03.2022 06:50
    Meni nije jasno sto se ovo pitanje uopste i postavlja
  • Dragan

    21.03.2022 00:04
    Ah
    Pišete laži.Pokrenuta je inicijativa u EU od liberala,zelenih socijal demokrata dana se uvedu sankcije Srbiji po Čerčil ovoj doktrini "ko nije sa nama,protiv nas je".Britanski premijer je kraljevinu Jugoslaviju proglasio 1941g neprijateljskom državom jer je pristupila trojnom paktu i paktu sa hortijevom Mađarskom posle 27 marta.
  • Dare

    20.03.2022 19:37
    Evropa
    - Pa kako da nas i prime Evropa kada mi gledamo još uvek prema Rusiju. Ko još voli Ruse i Putina, KO...???
    - - Uvek zbog te Rusije sami sebi unazadimo , blokiramo i tako tonemo sami u blatu. Ceo svet krene da nas gledaju u čudu i da nas mrze kao narod samo zbog te Rusije. A ta ista Rusija smejala se Srbiji, sve nam uzimala a nikad rublju nisu ulagali ili dali za našu državu.
    - - Srbija bez Evropske pomoći (koji smo do sada dobili već nekoliko miljardi eura) nećemo imati ni penzije da otplatimo. A majci Rusiji neće im skinuti sankcije ni za 30 godina! Zato dobrooo razmislite srpska braćo koju stolicu želimo u budućnosti!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija