Saobraćajna policija danas sprovodi "speed marathon", evo šta to znači za vozače

Saobraćajna policija danas, 24. marta realizuje takozvani "speed marathon".
Saobraćajna policija danas sprovodi "speed marathon", evo šta to znači za vozače
Foto: 021.rs
To znači da će danas na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.
U pitanju je deo pojačane kontrole saobraćaja, koja se odvija ove nedelje, a u okviru akcije u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreža saobraćajnih policija Evrope-ROADPOL. 
Saobraćajna policija svakog dana angažuje sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima, dok se na autoputevima meri i prosečna brzina kretanja vozila.
 
U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina se meri i kod pešačkih prelaza.
 
Svaki kontrolisani se i alkotestira, dok saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontroliše da li vozač i saputnici koriste pojase.
 
U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina.
 
Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.
  • Uvesti pod

    24.03.2022 12:05
    Obavezno
    1. Kažnjavanje kretena koji 'vataju luk kad skreću u levo na semaforu, jer se isti ponašaju kao da voze kamion sa prikolicim.
    2. Kažnjavanje kretena koji apsolutno ne koriste žmigavce!
    3. Kažnjavanje kretena koji jurcaju gradom u levoj traci, jer mu ni brzina od 55kmh nije dovoljna (ne zanima me što ti je tata kupio audija, bmw...)
    4. Kažnjavanje kretena u gore pomenutim kolima, jer su ubedljivo najbahatija sorta vozača.
    5. Umesto svakog korumpiranog pandura, uvesti kameru na svakom semaforu koja te "upuca" i direktno šalje kaznu na kućnu adresu. U normalnim državama je to sasvim normalna pojava, pa ti divljaj sa tatinim autom.
  • neće da se baci

    24.03.2022 11:05
    Evo šuška, al će se nabrojiš
  • Mile rent-a mozak

    24.03.2022 10:35
    U zdravom telu pandura, zdrav i duh, pa makar bio i u speed maratonu. Do novog kursa u Mitrovom polju i gađanja na Fruškoj gori - voljno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.