Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog porodičnog nasilja u Vranju

Zaštitnik građna saopštio je danas da je, povodom medijskih navoda da je u Vranju muškarac pokušao nožem da ubije suprugu i da je povredio ćerku, pokrenuo postupak.
Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog porodičnog nasilja u Vranju
Foto: Pixabay

On je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Vranje i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Žena je preminula.

Zaštitnik građana je zatražio od tog centra da ga u roku od 15 dana obavesti da li je upoznat sa porodičnom situacijom u ovoj porodici i da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje, saopštio je njegov kabinet.
Zatražio je informaciju i o tome da li je Centar preduzeo određene mere kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.
 
Zaštitnik građana, od MUP-a je zatraži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, a naročito izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem nadležne policijske uprave.
 
Zatražio je i izveštaj o eventualnoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima, kao i o merama koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama.
  • Vladimir

    25.03.2022 06:32
    @kobac
    Procentualno gledano mi smo bezbednija drzava od recimo neđacke i engleske, ali ti si toliko ostrascen, da bi na majku svoju pljunuo , a ne na drzavu
  • Kobac

    24.03.2022 21:38
    Evropska Venecuela
    Močvara od države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.