Kladionice: Pada odziv birača, kvota 1,01 da će predsednik Srbije biti izabran u prvom krugu

Nedelju dana uoči izbora, pojedine kladionice predviđaju i dalje da će predsednik države biti izabran u prvom krugu.
Kladionice: Pada odziv birača, kvota 1,01 da će predsednik Srbije biti izabran u prvom krugu
Foto: 021.rs (arhiva)
Predviđa se i manji odziv birača nego pre skoro mesec dana.
 
Kladionica Meridijanbet je 4. marta predviđala odziv na parlamentarnim izborima od 59,5 odsto, dok je sedam dana uoči glasanja taj procenat 57,3 odsto. Odziv birača na beogradskim izborima pre 24 dana bio je 54,5 odsto, a sada se predviđa procenat manje.
Na kladionici su pali i procenti stranaka, pa iako se predviđa da će Srpska napredna stranka osvojiti najviše – 51,5 odsto, to je dva odsto manje nego 4. marta.
Kladionica Meridijanbet ponudila je kvotu od 1,01 da će predsednik Srbije biti izabran u prvom krugu izbora, dok je kvota da se to neće dogoditi pet.
 
Predviđa se da će aktuelni predsednik Aleksandar Vučić osvojiti više od 50,1 odsto glasova u prvom krugu i kvota na to je 1,01, dok je kandidatu opozicije Zdravku Ponošu za drugi krug data kvota od 1,05.
 
Ponoš ima kvotu od sedam da će biti izabran za predsednika Republike.
 
Prema kvotama iz kladionice, SNS može da računa na glasove 51,5 odsto birača, Ujedinjena Srbija na 15,1 odsto, a Socijalistička partija Srbije ima 7,7 odsto podrške.
 
Cenzus bi, prema kladionicama, mogle da pređu liste koalicije Moramo sa 4,7 odsto, Zavetnici sa 3,1 odsto, kao i koalicija NADA sa 3,05 odsto.
 
Blizu cenzusa su Suverenisti sa 2,9 odsto, Patriotski blok je na 1,55 odsto, a Srpskoj radikalnoj stranci 1,43 odsto, dok je lista "Ajmo, ljudi" na 1,3 odsto.
 
Kvote za rezultate parlamentarnih stranaka kreću se od 1,7 do 1,9.
 
Kada je reč o budućem gradonačelniku Beograda, kladionice najviše šansi daju kandidatu Srpske napredne stranke Aleksandru Šapiću koji ima kvotu od 1,75, za pobedu kandidata Ujedinjene Srbije Vladete Jankovića kvota je tri, a za pobedu Dobrice Vesilinovića pet.
  • 011

    31.03.2022 23:19
    kladionica
    Vi, koji tvrdite da su kladionice pogrešile, kladite i uzmite veliki novac. Lako je pisati želje, ali realnost je čudo. Nisam ni ja za ovo, ali ne bih smeo da popunim listić za kladjenje.
  • NS

    30.03.2022 11:05
    Čitam šta pišete i ne mogu da verujem, pa vi kao da ne znate gde živite. Nažalost, dobiće u prvom krugu, bez problema, to je trula mašinerija, ali većinski sa interesom ili prisilom. Što se procene kladionice tiče, pogledajte procene za prošle izbore i videćete da su postojale statističke greške, ostalo je bilo u procenat. Žalosno je što će ovi jahati još jedan mandat, ali tako nam i treba kad pola države nema kičmu...
  • Realno

    29.03.2022 22:48
    Ne postoji realnija i odmerenija prognoza od kladioničarske. Agencije za merenje rejtinga se mogu kupiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.