VIDEO: Predstavljena tri prototipa vatrogasnih vozila proizvedenih u Srbiji

Tri prototipa vatrogasnih vozila, koja su po prvi put proizvedena u Srbiji, predstavljena su danas u novoj Vatrogasno-spasilačkoj stanici u Novom Beogradu.
Sektor za vanredne situacije od danas je bogatiji za vozila koja je proizvela kompanija "FAP", i to za navalno vatrogasno vozilo za gašenje požara u urbanim uslovima, koje je snabdeveno sa rezervoarom od 5.000 litara vode i 200 litara penila, kao i pumpom srednjeg i visokog pritiska. 
Naši vatrogasci spasioci koristiće i vozila koja je proizvela kompanija "Zastava tervo", i to malo navalno vatrogasno vozilo za gašenje stambenih objekata u uskim ulicama sa rezervoarom od 1.500 litara i pumpom srednjeg i visokog pritiska, kao i vatrogasno vozilo specijalizovano za gašenje požara na otvorenom prostoru i nepristupačnom terenu, sa modularnom pumpom i modulom na kojem se nalazi rezervoar za 1.000 litara vode, 20 litara penila, klipnom pumpom visokog pritiska i eksternom pumpom srednjeg pritiska. 
"FAP" će do kraja jula isporučiti i vatrogasnu auto-cisternu sa rezervoarom od 7.000 litara vode i 300 litara penila, a "Zastava Tervo" za potrebe Sektora za vanredne situacije teretno vatrogasno-spasilačko vozilo sa stabilnom pumpom za gašenje požara na otvorenom.
 
  • mrva

    30.03.2022 08:34
    Ovi ne mogu da promene dizajn šasije star 60 i vise godina!!! Pokrijte se ušima pod hitno! Ofarbali u crveno i proglasili novim proizvodom
  • Realista

    29.03.2022 15:58
    ekonomski tigar
    Neverovatan razvoj srpske tehnologije, eto sad umemo i možemo da proizvedemo tri prototipa vozila koja smo pre 70 godina proizvodili na stotine!
  • gugi

    29.03.2022 14:57
    Očekivanja
    Koja je ovo smejurija, Zastava 850 nema?
    Turbozeta ponovo u modi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.