Ne perite automobil: Pesak iz Sahare večeras ponovo stiže u Srbiju

Pesak iz Sahare večeras ponovo stiže u Srbiju.
Ne perite automobil: Pesak iz Sahare večeras ponovo stiže u Srbiju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Meteorolog Đorđe Đurić objašnjava da nas od srede uveče, pa sve do subote očekuju snažna visinska južna strujanja, sa severa Afrike i iz oblasti Sahare. Do našeg područja preko Mediterana, kaže, stići će velike količine čestica pustinjskog peska iz Sahare.
"Reč je o potpunoj prirodnoj i bezopasnoj pojavi, koja je najviše vidljiva na vozilima, a slična situacija dogodila se i pre dve nedelje, tako da je od tada pesak i dalje vidljiv na mnogim neopranim vozilima i površinama", kaže Đurić. 
Ovo potvrđuje i meteorolog Ivan Risitić koji kaže da ovog puta saharske padavine neće biti tako obimne kao što su bile sredinom marta.
 
"Narednih dana bićemo u jakom jugozapadnom strujanju koje po visini donosi vazduh iz severne Afrike tako da prve kiše koje padnu mogu biti malo prljavije, ali ne u obimu u kom su bile u martu", kaže Ristić. 
  • Johny Be Good

    31.03.2022 01:45
    ....
    A ja danas prao kola... Naravno.
  • Stevo

    30.03.2022 10:24
    Ja neperem ni noge radi peska sto ulazi po cipelama.
  • Autoperionicar

    30.03.2022 09:51
    Jel vi to imate nesto protiv mene? Sirite belosvecku propagandu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".