Sindikat obrazovanja: Vučić prekršio obećanje o isplati pomoći prosvetarima

Sindikat obrazovanja Srbije saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekršio obećanje u toku svoje predizborne kampanje da će zaposlenima u prosveti biti isplaćena solidarna pomoć.
Sindikat obrazovanja: Vučić prekršio obećanje o isplati pomoći prosvetarima
Foto: Pixabay

Sindikat je tim povodom uputio pismo predsedniku.

Kako je navedeno u pismu, prosvetni radnici su tokom epidemije korona virusa dali maksimalan doprinos funkcionisanju obrazovnog sistema.

"Pored činjenice da se obrazovni sistem urušava poslednjih desetak godina, da sve više mladih odlazi iz zemlje, da je sve manje kvalifikovanih radnika koji treba da nose obrazovanje, Sindikat obrazovanja Srbije, kao predstavnik zaposlenih, ne može mirno da posmatra nepravdu i neće dozvoliti da se upropaste generacije mladih od kojih zavisi budućnost ove zemlje", navedeno je.
  • Vaspitači

    20.04.2022 22:21
    I mame i tate
    Sramota da vaspitači ne dobijaju finansisku pomoć!Grupe prepune,roditelji dece sve bahatiji....
  • profesorka

    11.04.2022 16:05
    1+1
    Miki, završiš dva fakulteta kao ja, odeš u školu da radiš i redovnu nastavu i dodatnu i dopunsku i na daljinu i sa učenicima po IOP-u, pa kad dobiješ platu a ti je lepo podeli sa roditeljima.
  • Zemlja čudesa

    11.04.2022 14:06
    Ma, nemoguće!
    Vučić vas je slagao? Otkud tako odjedared, pa on oduvek govori samo istinu, poznat je po tome. Nadam se da, kad ste već glupi, barem imate dobre noge za tabananje pa lepo u protest. I probajte da nekako ne zaboravite ovo na sledećim izborima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.