RFZO: U Beograd na lečenje iz drugih gradova samo uz overu lekarske komisije

Republički fond za zdrastveno osiguranje (RFZO) saopštio je da od 1. aprila osiguranici koji dolaze iz unutrašnjosti u Beograd na lečenje moraju da imaju uput koji je overila lekarska komisija.
RFZO: U Beograd na lečenje iz drugih gradova samo uz overu lekarske komisije
Foto: 021.rs

Osiguranici koji su dobili uput pre 1. aprila ne moraju da imaju overu, objasnili su iz RFZO.

Vesna Latinović iz RFZO je navela da je važeći uput koji je, na primer, izdat u martu, a termin pregleda zakazan u aprilu.

"Svi uputi izdati zaključno sa 31. martom važe bez saglasnosti lekarske komisije, dok od 1. aprila svi izdati uputi moraju imati saglasnost lekarske komisije matične filijale", rekla je Vesna Latinović.

  • Vlada

    13.04.2022 03:06
    Tako treba
    Naravno da tako treba, svi bi vi u Beograd da se lecite, da nama pravite guzvu!
  • građanka

    12.04.2022 10:57
    komentar
    Čemu tolika hvala za sve te beogradske dobro opremljene bolnice , ako je Beograd druga država, pa niko drugi ne može tamo da se leči. Čim stavite komisiju između, tu izbora nema. Dozvolite građanima da biraju bolnicu i lekara gde će se lečiti ili je to posebna privilegija odabranih.
  • s

    12.04.2022 08:36
    ss
    Ala ¢emo umirati, dok sačekamo odobrenje komisije, pa dok zakažemo i stignemo na red kod odgovarajućeg specijaliste!!!!!!Ako se uzme u obzir pdmi¢ivanje komisije, posle doktora uz uplatu zdrastvenog osiguranja ,imamo veoma skupu zdrastvenu zaštitu , a tretman vrlo upitan, da ne kažem ponižavajući.Mali je procenat savesnih, vrednih, koji vole svoj poziv, koji zaslužuju sve pohvale, ali taj broj je zanemarljiv u odnosu na ostale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.