Ombudsman pokrenuo kontrolu rada institucija u Čačku posle trostrukog ubistva

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je kontrolu rada institucija u Čačku posle trostrukog ubistva u tom gradu.
Ombudsman pokrenuo kontrolu rada institucija u Čačku posle trostrukog ubistva
Foto: 021.rs

On je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kao i Opšte bolnice i Centra za socijalni rad u Čačku povodom nedavnog zločina u tom gradu u kom je 21-godišnji mladić ubio troje članove svoje porodice, saopšteno je danas. 

Ombudsman je od čačanske bolnice zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti da li su članovi te porodice ranije prijavljivali bilo kakav oblik nasilja, da li je to konstatovano u nalazima lekara i da li su i kada ordinirajući lekari prijavili sumnju na nasilje nadležnim institucijama poput policije, Centra za socijalni rad ili tužilaštva.

Od čačanskog Centra za socijalni rad zatražio je da ga u roku od 15 dana obaveste da li su upoznati sa situacijom u toj porodici, da li se i po kom osnovu porodica nalazi na evidenciji Centra, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje i koje aktivnosti je Centar, u saradnji sa drugim organima, preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama nasilja u porodici.
 
Zaštitnik je od MUP-a zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti o postupanju u konkretnom slučaju i po eventualnim ranijim prijavama za nasilje u ovoj porodici, o ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima kao i o aktivnostima koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama porodičnog nasilja.
 
Pašalić je od Osnovnog suda u Čačku zatražio obaveštenje da li je protiv osumnjičenog mladića vođen neki krivični postupak, da li je pravosnažno osuđivan i da li su mu izrečene mere bezbednosti.
  • Gagi

    12.04.2022 18:43
    Do ovoga nas je dovelo stranacko zaposljavanje,bice sve gore.Pametni i skolovani ljudi odose u inostranstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.