FOTO, VIDEO: Pijačari blokirali Slaviju, posedali na stiropore i stolice, "ne pomeraju se do daljeg"

Pijačni prodavci, koji su došli u Beograd iz cele Srbije da iskažu protivljenje uvođenju fiskalnih kasa, blokirali su saobraćaj na trgu Slavija i najavili da će tu ostati "do daljeg".
Pijačni prodavci su sa sobom poneli stolice i stiropor i posedali po kružnom toku na Slaviji.
Policija je blokirala saobraćaj iz pravca svih sedam ulica koje vode ka tom trgu. 
 
 
Ranije danas predstavnik Udruženja pijačnih prodavaca Srbije Srđan Praštalo kazao je za agenciju Beta da "pijaca ne može da preživi fiskalnu kasu".
 
"Nama je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, par dana pred izbore, da će nas primiti posle izbora. Izbori su prošli pre sedam dana, a neki ljudi su dobili iznenadno i urgentno termin od sat vremena, nama treba samo 15 minuta da čujemo njega, koji je dobio skoro 2,5 miliona glasova između ostalog i od ovog naroda, a ne od vanzemaljaca", rekao je on.
 
Praštalo je naveo da od predsednika očekuje da pijačnim prodavcima kaže otvoreno da li su sramota Srbije ili želi da im pomogne da opstanu kao preduzetnici.
 
On je kazao da su spremni da plate i ukoliko treba veći porez, ali da pijaca ne može da preživi fiskalnu kasu.
 
Nakon zgrade RTS-a prodavci će se uputiti prema zgradi Predsedništva, a onda do Nemanjine ulice i konačno - do Slavije, gde će, kako su najavili, ostati do ispunjenja njihovih zahteva.
 
"Plan je da ostanemo na Slaviji do 18 časova, pod pretpostavkom da će se javiti neko ko će da nas primi", kazao je Praštalo.
 
 
Protestni skup pijačnih prodavaca iz cele Srbije počeo je u 9 sati jutros ispred TC Ušće na Novom Beogradu.
 
Prethodno su pijačni proddavci u Beogradu protestovali 14. marta i 31. marta.
 
Prema novom Zakonu o fiskalizaciji, koji je stupio na snagu 1. januara, prodavci na pijacama moraće da imaju kase i da izdaju fiskalne račune počev od 1. maja ove godine.
 
  • Zdravka

    19.04.2022 22:51
    Poljoprivredni proizvodjac
    Sta vi zamisljate kako mi proizvodjaci poljoprivredne robe da prodano svoju robu pa mi proizvodimo na tone koliko bi nam trebalo prodavaca i porodajnih mesta da rasprodamo robu da nije nakupaca marketi bi nas ucenjivali i pravili monopol bilo bi gore i nama i vama kupcima mali pijacari nemaju zemlju osim Basta i plastenika nemaju prijavljeno gazdinstvo a i njih je 2:
  • Kupac

    14.04.2022 08:18
    Prvo popovi i advokati,...
    Ako postoje delatnosti za koje je fizkalizacija izuzeta,znači da je to moguće i za pijačare.
    S druge strane "šverc komerc" i ostali nakupci koji po pijacama prodaju sve kao u minimarketima, za njih bi trebalo da važi isto što i za sve ostale trgovce. Zašto na pijacama ne prodaju samo domaći proizvođači hrane?
  • Slavko

    13.04.2022 17:17
    Nije to pijaca,nije to baka što prodaje iz svoje bašte,ili deka što prodaje jaja,sir,mleko to su sve sverceri ,nakupci, preprodavci.
    Čitam komentare na raznim portalima i svi podržavaju kase osim nakupaca i servera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.