Vranjanci prazne rafove prodavnica, preprodaju šećer i ulje Makedoncima

U mnogim marketima u Vranju od jutros nije bilo šećera, a negde nema ni ulja ili ga ima vrlo malo.
Vranjanci prazne rafove prodavnica, preprodaju šećer i ulje Makedoncima
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Prodavci kažu da su ljudi u nedelju masovno kupovali pakete šećera i suncokretovog ulja, piše Nova.rs. Neki kupuju iz straha od poskupljenja, a neki da bi preprodavali u susednoj Makedoniji, gde je nestašica ulja i šećera u marketima.
Kilogram šećera se trenutno u Vranju može naći po ceni od 100 do 120 dinara, a ulje košta do 220 dinara. U manjim prodavnicama u selima, vlasnici su zbog otežane nabavke uveli ograničenje i prodaju samo do dva kilograma šećera jednom kupcu.
"Tako nam je rekao gazda, da ne bi sve pokupovali", kaže jedna od radnica u marketu, jedinom u kom su novinari Nove zatekli nešto ulja i šećera na rafovima od 15-ak koje su obišli.
 
Novinari su obišli poznate supermarkete, u kojima šećera skoro uopšte nema, a ulja ima u manjim količinama.
 
"Ili Makedonci dolaze ovde da kupuju pa sami posle preko granice idu sa tim paketima, ili odavde Vranjanci nose preko granice. Kupuju po 15 paketa, neverovatno", kaže sagovornik ovog portala iz jednog od marketa.
 
Opširnije na Nova.rs.
  • V2

    18.04.2022 13:51
    @V
    To je preterano i mislim da ni toliko ne treba. Meni litar ulja traje oko 6 meseci a kilo šećera skoro godinu dana. Jedemo isključivo u restoranu ili dostava a kolače naručujem što je po meni ponašanje prosečnog stanovnika Vojvodine ili bar Novog Sada. Ja ne znam što se diže drama?
  • Ulje

    18.04.2022 12:37
    Ulje
    @V

    U pite i neke kolače se sipa deci-dva ulja. Pohovano meso, pomfrit itd. Koliko je to ulja mesečno?
    Prosečna porodica u Srbiji se ne hrani zdravo i troši mnogo više od litre ulja mesečno…
  • Neb

    18.04.2022 11:05
    Paraziti
    Vojvodina puni budžet a da ne pričam sto proizvodi i ulje i brašno i šećer, a Srbijanci parazitiraju i još profitiraju od kriminala i utaje (prave crno tržište te robe plus ne plaćaju porez)

    Vratiti Vojvodini nadleznosti i prihode, ovo parazitiranje je doslo do krajnjih granica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.