Meso u Leskovcu zbog nestašice svake nedelje skuplje do deset odsto

Cene junećeg i svinjskog mesa u Leskovcu u poslednjih mesec dana veće su u proseku od 80 do 100 dinara.
Meso u Leskovcu zbog nestašice svake nedelje skuplje do deset odsto
Foto: 021.rs
Trgovci kažu da ih povećavaju jednom nedeljno do deset odsto zbog nestašice na tržištu.
Uz konstataciju da svakog dana ponešto poskupljuje od 30 do 50 dinara, trgovci navode da su najviše skočile cene junećeg mesa.
U leskovačkim mesarama juneći biftek koštao je u juče 2.999 dinara, a ostalo juneće meso od 579 dinara koliko je trebalo izdvojiti za rebra, do gotovo 1.000 dinara za kilogram buta.
 
Kilogram najjeftinijih svinjskih svežih rebara košta skoro 500 dinara, dok su cene svinjskog buta dostigle skoro 700 dinara.
 
Najmanji skok cena zabeležen je kod živinskog mesa, pa se kilogram pilećih bataka može kupiti za nešto više od 300, file za više od 600, a pileća krilca za 249 dinara.
 
Potrošače najviše brine moguće drastično poskupljenje osnovnih životnih namirnica hleba, brašna, ulja i šećera.
 
Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević izjavio je krajem prošle godine da je "rast cena globalni trend" i da je trenutna inflacija u Srbiji "incidentna, a ne sistemska".
 
Jovan Ristić iz Udruženja "Efektiva" kazao je tada da poskupljenje "nije incidentno za naše džepove", te da njega više brine to što se do sada nikada nije desilo da se cene vrate na prethodni nivo kada pojeftine sirovine za određeni proizvod.

Teme

meso
  • Idemo

    19.04.2022 11:27
    na
    Idemo na korov i travu
  • Jaric

    19.04.2022 11:17
    Pare i sva paznja usmereni na autoputeve,poljoprivreda pogotovo stocarstvo namerno unisteno,da bi uvoznicki lobi imao visestruku korist.Sad nema mesa a nema ni nafte da se vozi po autoputevima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.