Sloga: Potpuno zabraniti izvoz dok se ne utvrdi gde je nestala roba iz robnih rezervi

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su da je odluka Vlade Srbije u tehničkom mandatu da odobri mesečne kvote za izvoz žitarica, brašna i ulja, "bezobrazluk".
Sloga: Potpuno zabraniti izvoz dok se ne utvrdi gde je nestala roba iz robnih rezervi
Foto: Pixabay
"Sloga" zbog toga zahteva totalnu zabranu izvoza dok se ne utvrdi gde je i koliko nestalo pšenice i drugih strateških proizvoda iz magacina robnih rezervi.

"Ukoliko se inventarski ne utvrdi tačna količina nestale i opljačakane robe iz robnih rezervi, bojimo se da će Srbija i njen narod biti željni i hleba, jer se više puta do sada pokazalo da su karteli i tajkuni u sprezi sa političarima na vlasti nedodirljivi i jači od države", navedeno je u saopštenju.

Iz tog sindikata su podsetili da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči izbora "mahao fotografijama prepunih magacina robnih rezervi, da bi celu naciju nakon završetka izbora panično obavestio da smo pokradeni, da u silosima nema pšenice i da je neko prodao i novac stavio sebi u džep".
 
Vlada Srbije odobrila je juče mesečne kvote za izvoz po 150.000 tona pšenice i kukuruza, 20.000 tona brašna i osam miliona litara suncokretovog ulja.
  • Синиша

    22.04.2022 16:25
    Пшеница
    Да се утврди колико је хране нестало,ко је то урадио,ко је одобрио и хитан поступак за те особе. Пуно име и презиме и казна. Доста је било лагања,афера и разних крађа и одједном тишина. Храна само за Србију. Нека и други раде за свој народ нешто.
  • Jovan2

    21.04.2022 09:31
    Udri po seljaku!
  • Neko

    21.04.2022 09:17
    Samo kazem
    Pravo u centar! Kradja nije mogla biti bez podrske vlasti. I sad ce se kao izvesti to sto je navedeno i niko nece imati u vdu sta je istina a sta ne. Neko je platio reket nekome u vlasti i sve je proslo ispod radara.
    Zamislite da se ovako nesto desi u Nemackoj i kakve bi bile reakcije gradjanstva, suda, novinara....e ali za to ste glasali u Srbiji! Nemojte posle da se iznenadite kada poskupi hleb...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija