Penzioneri još danas mogu da se prijave za besplatan boravak u banjama

Predstavnica PIO fonda Jelica Timotijević izjavila je da penzioneri još danas mogu da se prijave u Udruženju penzionera ili u PIO za besplatan boravak u banjama.
Penzioneri još danas mogu da se prijave za besplatan boravak u banjama
Foto: Pixabay
Kako je istakla, za određivanje liste penzionera koji će moći da iskoriste tu pogodnost boduje se visina penzije, dužina staža osiguranja, godine korišćenja penzije i tuđa nega i pomoć, ukoliko je imaju.
Rang liste će biti objavljene 21. maja, a penzioneri nakon formiranja rang liste mogu da se žale ako smatraju da su oštećeni, posle čega će biti objavljena konačna lista.
Njima je na raspolaganju 25 banja, a oni sami na prijavi pišu koju banju žele.
 
Fond na osnovu zdravstvenog stanja i popunjenosti kapaciteta banje određuju da li će penzioner biti smešten u željenu banju ili u neku drugu.
 
Očekuju da već u junu banje kontaktiraju penzionere kako bi dogovorile termine njihovog boravka.
 
Korisnici penzijskog osiguranja imaju pravo samo jednom da iskoriste tu pogodnost. 
  • Ana

    21.04.2022 20:02
    Nije baš sve tako ,ja predala zahtjev ali nisam mogla pisati banju koju želim nego oni mi naveli a i to oko dobivanja banje u nekoj sezoni odu ti koji rade po udruženjima a na zimu popunjavaju sa ostalima koji imaju najnižu penziju tako su uradili samnom pre pet godina u decembru me poslali u Kanjizu smrzavati smo se ni grejanja ni tople vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.