Ministarstvo zdravlja plaća odštetu zbog nabavke kondoma

Ministarstvo zdravlja mora kompaniji Sinofarm iz Beograda da nadoknadi troškove postupka zaštite prava u iznosu od 165.000 dinara.
Ministarstvo zdravlja plaća odštetu zbog nabavke kondoma
Foto: Pixabay
Nova ekonomija navodi da to piše u rešenju koje je donela Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.
Sinofarm se žalio na nabavku kondoma koju je Ministarstvo zdravlja sprovelo krajem prošle godine.
Tenderom je nabavljen potrošni materijal za potrebe projekta "Podrška aktivnostima udruženja građana u oblasti prevencije i kontrole HIV infekcije". U okviru ove javne nabavke kupovani su kondomi, lubrikanti, špricevi i drugi potrošni materijal.
 
Ministarstvo je u okviru partije koja se odnosi na nabavku "kondoma tipa B" dodelilo ugovor kompaniji Esensa. Vrednost tog ugovora bila je 4,6 miliona dinara, iako je Ministarstvo procenilo da će na kupovinu ovih kondoma potrošiti 8,1 milion dinara.
 
Nakon dodele ugovora Sinofarm je podneo zahtev za zaštitu prava i poslao ga naručiocu, Ministarstvu zdravlja. U okviru zahteva, Sinofarm je tražio da im se nadoknade troškovi postupka u iznosu od 120.000 dinara na ime plaćene takse i 30.000 dinara za angažovanje advokata.
 
Ministarstvo je usvojilo zahtev i delimično poništilo tenderski postupak, ali je rešenje dostavilo samo kompaniji Esensa, a ne i Sinofarmu.
 
Zbog toga je Sinofarm tražio nastavak postupka pred Republičkom komisijom i tražio dodatnih 15.000 dinara zbog ponovnog angažovanja advokata. 
 
S obzirom na celokupni postupak, Ministarstvo sada mora da plati ukupno 165.000 odštete, objašnjava se u rešenju Republičke komisije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija