Vučić čestitao Makronu: Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Francuske Emanuelu Makronu povodom pobede na predsedničkim izborima.

Kako je naveo Vučić, poverenju koje su Makronu građani i ovog puta ukazali "nesumnjivo potvrđuje da je vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske".

"Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre. Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu", nanpisao je Vučić.

Dodao je i da je uveren da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice.
 
"Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Još jednom Vam čestitam izbornu pobedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana”, navodi se u čestitki predsednika Vučića", zaključuje se u pismu Vučića upućenom Makronu.
  • Nenad

    25.04.2022 22:34
    Nase dve zemlje su prijateljske i jedni u drugima imamo veliku podrsku !
  • Muharem beogradjanin

    25.04.2022 10:00
    Cestitka
    Makron jedva čeka da te vidi i da ti se zahvali na cestitku!
  • Pedja

    25.04.2022 09:29
    Baron
    To kaže iako su njegovi mediji sve vreme otvoreno favorizovali Makronovu protivnicu, ekstremnu desničarku. Ne može mu se ništa verovati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.